fbpx

Efterlyser granskning av skolor i Pajala

PAJALA: Huvudskyddsombud uppmanar Arbetsmiljöverket att granska skolorna i Pajala.

P4 Norrbotten uppger att ombudet bland annat efterlyser hur lärarna ska prioritera arbetet då de inte hinner med sina arbetsuppgifter.

Det lär också saknas uppföljningar av medarbetarenkäter ”i form av riskbedömningar och åtgärder”.

I skrivelsen till myndigheten ska det vidare framgå att facket vill medverka i större utsträckning.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Efterlyser granskning av skolor i Pajala

  1. Tf skolchef som saknat förmågan och därigenom tappat greppet över verksamheten tillsammans med en ordförande, knappt torr bakom öronen! Kan det bli på annat sätt? Organisationskonsult föreslog gallimattias! Klart att de nytillträdda politikerna måste gå in och rätta till galenskaperna! Arbetsmiljön, behörigheterna och elevernas resultat måste åter hamna i centrum. Inte ledningens tillkortakommande!

  2. Herre gud vad skulle det bli om kompetensen skulle få styra inom pajala kommuns skolor? vad skulle hända med nya ideer och utveckling?
    Tänk er nu alla som kan något och har en viss utvecklingspotential och inte följer släktbanden partiboken och religionen renligt viss ort, de skulle bli stämplade som dumma och utmobbade efter några år bidragstagare på FK och AF.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka