fbpx

En person gripen för mordförsök

Avspärrningar i Haparanda under onsdagen. Foto: Eva Spiik.

HAPARANDA: Vid 19.40-tiden greps en man för mordförsök i centrala Haparanda.

Polisen har vänt sig till åklagare som tar ställning till om mannen ska anhållas för mordförsök. Det var vid halvfyratiden under eftermiddagens som polis efter uppgifter om bråk, beordrades till centrala Haparanda.

Här påträffade de en svårt skadad man. Polisens talesman kunde ännu vid 20-tiden inte uppge hur pass skadad mannen var men uppgav att det rör sig om allvarliga skador.

Nu arbetar polisen med att höra och söka vittnen till händelsen. En del av stationsgatan där dådet utfördes är avspärrat.

Vilken nationalitet offret och den som utfört gärningen har, är polisen förtegen om. Det framgår inte heller om personerna är kända hos polisen sedan tidigare.

Uppdatering 21:34

Åklagare har fattat beslutet att anhålla personen, som är en man i 20-årsåldern.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “En person gripen för mordförsök

  1. Men det här kan ju inte stämma? Jag har ju läst hur alla allvetare här i HB:s kommentarsfält minsann vet att polisen, när de inte sitter och fikar på stationen, bara jagar epor för att jävlas med ungdomarna.

  2. Nytt mordförsök i Haparanda 27/5.
    Staden liknar mer och mer ett utsatt område.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka