fbpx

En person gripen för mordförsök

Avspärrningar i Haparanda under onsdagen. Foto: Eva Spiik.

HAPARANDA: Vid 19.40-tiden greps en man för mordförsök i centrala Haparanda.

Polisen har vänt sig till åklagare som tar ställning till om mannen ska anhållas för mordförsök. Det var vid halvfyratiden under eftermiddagens som polis efter uppgifter om bråk, beordrades till centrala Haparanda.

Här påträffade de en svårt skadad man. Polisens talesman kunde ännu vid 20-tiden inte uppge hur pass skadad mannen var men uppgav att det rör sig om allvarliga skador.

Nu arbetar polisen med att höra och söka vittnen till händelsen. En del av stationsgatan där dådet utfördes är avspärrat.

Vilken nationalitet offret och den som utfört gärningen har, är polisen förtegen om. Det framgår inte heller om personerna är kända hos polisen sedan tidigare.

Uppdatering 21:34

Åklagare har fattat beslutet att anhålla personen, som är en man i 20-årsåldern.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “En person gripen för mordförsök

  1. Men det här kan ju inte stämma? Jag har ju läst hur alla allvetare här i HB:s kommentarsfält minsann vet att polisen, när de inte sitter och fikar på stationen, bara jagar epor för att jävlas med ungdomarna.

  2. Nytt mordförsök i Haparanda 27/5.
    Staden liknar mer och mer ett utsatt område.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.