fbpx

Ett flertal fordon brann i Haparanda

Ett larm om en brand i ett flertal fordon kom natten mot torsdagen.

Flera fordon brann i centrala Haparanda. Polisen har inga uppgifter om personskador.

En person sitter frihetsberövad och en anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ett flertal fordon brann i Haparanda

 1. Vore bra om man gick ut med nationalitet och bild på den gripne. Så man kan hålla ett öga.

 2. he he Längre söderut i riket har det gått så långt att Brandkåren ej rycker ut till vissa brandplatser utan polisskydd…Kan vi säga att utvecklingen går åt samma håll i HPDA

 3. Alla föräldrar som har minderåriga som springer runt på stan på nätterna bör snarast ta sig i kragen! Vad gör era barn ute på stan på nätterna? Har ni någonsin funderat på det? Hur går det i skolan för dessa som är ute även under vardagsnätter? Man kan gissa…

 4. Men vad hemskt för ägarna till fordonen. Okej, allt går att ersätta med nytt men ändå.

 5. Nu är det väl ändå hög tid för polis och åklagare att agera kraftfullt mot dessa ungdomsgäng som ideligen hotar, skrämmer folk och allmänt stör friden i Haparanda. Nån jävla ordning får det väl lov att vara i samhället!
  På finska sidan hade ”dessa typer” suttit inburade för länge sedan!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka