fbpx

Eva Nordmark går till Talga

Talga AB har värvat före detta ministern och fackledaren Eva Nordmark (S) till sin styrelse.

Enligt Talga AB kommer Eva Nordmark ingå i styrelsearbetet med omedelbar verkan. Talgas Europachef Martin Phillips gläds över att kunna välkomna Eva Nordmark.

– När vi nu skalar upp verksamheten och på allvar antar utmaningen om elektrifierade transporter inom Europa så har vi här en person som delar våra värderingar om hållbarhet och innovationsfokus – och som har långtgående erfarenhet inom allt från arbetsmarknadsfrågor till att ta plats på den europeiska scenen, säger Martin Phillips i ett pressmeddelande.

Eva Nordmark har innehaft posterna som arbetsmarknadsminister och jämställdhetsminister i regeringarna Löfven och Andersson. Innan det var hon ordförande för fackliga centralorganisationen TCO i åtta år.

– Talga har på kort tid vuxit fram till att bli ett av Europas kanske viktigaste bolag för den gröna omställningen. Att bygga upp en integrerad, europeisk värdekedja för batterianoder är ett lika viktigt som spännande uppdrag och jag ser fram emot att bidra med mina erfarenheter på den resan, säger Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN