fbpx

Extra kontroller av yrkestrafiken

Mellan den 12 och 18 oktober kontrollerar polisen yrkestrafiken extra noga.

Under polisens nationella trafikvecka, vecka 42, ligger fokus på att upptäcka bland annat bristfälliga fordon och förare som bryter mot gällande regler.

– Förare som exempelvis kör för länge utan rast eller har för kort dygnsvila är en säkerhetsrisk i trafiken, både för sig själv och för andra trafikanter. Därför lägger vi stort fokus på att kontrollera förares kör- och vilotider, säger poliskommissarie Erling Andersson vid nationella operativa avdelningen, på polisens hemsida.

Extra stort fokus läggsäven på att kontrollera tillstånd och vilken typ av transport som utförs. Ett syfte är att eftersöka så kallade olaga cabotagetransporter.

”Cabotage innebär att transportföretag stationerade i ett EU-land under vissa förutsättningar har rätt att genomföra inrikestransporter i ett annat EU-land. Polismyndigheten har ett tydligt uppdrag att öka kontrollverksamheten inom detta område”.

Enligt Erling Andersson är det inte ovanligt att utländska åkerier utför fler inrikestransporter i Sverige än vad som är tillåtet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN