fbpx

Falska meddelanden från Postnord

TORNEDALEN
Polisen i östra Norrbotten varnar för falska sms och e-post som ser ut att komma från Postnord.

Under de senaste veckorna har polisanmälningarna ökat som rör falska sms och e-post som ser ut att komma från Postnord. I det falska meddelandet står det att mottagarens paket inte levereras innan mottagaren har betalat en avgift.

Postnord skickar aldrig aviseringar gällande betalning genom sms eller e-post. Polisen varnar för att man inte ska klicka på eventuell länk då en skadlig kod kan laddas ner i datorn eller telefonen. Om man mottagit ett liknande meddelande uppmanar polisen att man gör en anmälan.

Postnord informerar också på deras hemsida om att det förekommer bluffannonser på Facebook och uppmanar till försiktighet innan man klickar på dem.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Falska meddelanden från Postnord

 1. Dessa meddelanden har kommit regelbundet i över två års tid.
  För att vara säker så ladda hem postnordappen och registrera mobilnummer och e-postadress samt använd dessa då ni beställer saker via nätet.
  Då registreras försändelserna automatiskt i appen och ni kan följa försändelsen samt använda digital avi och även legitimera er med bank-id hos ombudet.
  Då har ni kolla på era försändelser.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.