fbpx

Falska meddelanden från Postnord

TORNEDALEN
Polisen i östra Norrbotten varnar för falska sms och e-post som ser ut att komma från Postnord.

Under de senaste veckorna har polisanmälningarna ökat som rör falska sms och e-post som ser ut att komma från Postnord. I det falska meddelandet står det att mottagarens paket inte levereras innan mottagaren har betalat en avgift.

Postnord skickar aldrig aviseringar gällande betalning genom sms eller e-post. Polisen varnar för att man inte ska klicka på eventuell länk då en skadlig kod kan laddas ner i datorn eller telefonen. Om man mottagit ett liknande meddelande uppmanar polisen att man gör en anmälan.

Postnord informerar också på deras hemsida om att det förekommer bluffannonser på Facebook och uppmanar till försiktighet innan man klickar på dem.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Falska meddelanden från Postnord

 1. Dessa meddelanden har kommit regelbundet i över två års tid.
  För att vara säker så ladda hem postnordappen och registrera mobilnummer och e-postadress samt använd dessa då ni beställer saker via nätet.
  Då registreras försändelserna automatiskt i appen och ni kan följa försändelsen samt använda digital avi och även legitimera er med bank-id hos ombudet.
  Då har ni kolla på era försändelser.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.