Fängelse i 16 år för strypmord

KALIX: Domen för den 29-åring som åtalats för mord på sin före detta flickvän i Kalix blev fängelse i 16 år.

Det var den 24 april i år som en granne larmade om ett pågående bråk i kvinnans lägenhet. När polisen anlände till platsen drygt en timme senare var det försent. Kvinnan hittades livlös i badrummet.

I lägenheten fanns den 29-årige mannen, som hävdade att han hade kommit dit en halvtimme innan. Han uppgav också att han hade hittat kvinnan bunden och försökte få liv i henne.

Haparanda tingsrätt har vid en samlad bedömning av samtliga omständigheter som framkommit i målet funnit att det visat bortom rimligt att den enda människa som, förutom kvinnan själv, befann sig i lägenheten när hon dog var denne man. Samt att kvinnan har bragts om livet, till följd av strypning, av honom.

Tingsrätten menar vidare att mannen har dödat henne med uppsåt och att det inte finns några förmildrande omständigheter. Därmed beslutades att han ska dömas till fängelse i 16 år, och att han ska betala skadestånd till tre målsägare med totalt dryga 181.000 kronor.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Fängelse i 16 år för strypmord

 1. Män är fysiskt starkare än kvinnor och när allting kommer till sin spets så är mannens kroppsliga styrka, macho-ideal, äganderättsanspråk och svartsjuka utlösande faktorer för våldet. I en studie från BRÅ finns en väldigt intressant iakttagelse: nämligen att cirka hälften av förövarna av dödligt våld mot kvinnor inte tidigare dömts för något brott! Således är det inte enbart ”common criminals” som hotar och begränsar kvinnors liv. Här behöver jobbas med en attitydförändring bland män, och inte minst, bland pojkar.

 2. Vilket lågt straff. Fy han får fin mat varje dag och sysselsättning. Fint rum och sällskap. Gratis det mesta antar jag. Läkarvård, tandläkare etc
  Han borde vara inlåst i 30 år minst !

 3. 16 år…offrets anhöriga lider säkert hela livet ut…
  Mesiga lagar…
  Spärra in dem livet ut !

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.