fbpx

Fängelse i 16 år för strypmord

KALIX: Domen för den 29-åring som åtalats för mord på sin före detta flickvän i Kalix blev fängelse i 16 år.

Det var den 24 april i år som en granne larmade om ett pågående bråk i kvinnans lägenhet. När polisen anlände till platsen drygt en timme senare var det försent. Kvinnan hittades livlös i badrummet.

I lägenheten fanns den 29-årige mannen, som hävdade att han hade kommit dit en halvtimme innan. Han uppgav också att han hade hittat kvinnan bunden och försökte få liv i henne.

Haparanda tingsrätt har vid en samlad bedömning av samtliga omständigheter som framkommit i målet funnit att det visat bortom rimligt att den enda människa som, förutom kvinnan själv, befann sig i lägenheten när hon dog var denne man. Samt att kvinnan har bragts om livet, till följd av strypning, av honom.

Tingsrätten menar vidare att mannen har dödat henne med uppsåt och att det inte finns några förmildrande omständigheter. Därmed beslutades att han ska dömas till fängelse i 16 år, och att han ska betala skadestånd till tre målsägare med totalt dryga 181.000 kronor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Fängelse i 16 år för strypmord

 1. ni sd:are är väl lite besvikna på att det var en svenk medborgare som dömdes.!?

 2. Män är fysiskt starkare än kvinnor och när allting kommer till sin spets så är mannens kroppsliga styrka, macho-ideal, äganderättsanspråk och svartsjuka utlösande faktorer för våldet. I en studie från BRÅ finns en väldigt intressant iakttagelse: nämligen att cirka hälften av förövarna av dödligt våld mot kvinnor inte tidigare dömts för något brott! Således är det inte enbart ”common criminals” som hotar och begränsar kvinnors liv. Här behöver jobbas med en attitydförändring bland män, och inte minst, bland pojkar.

 3. Vilket lågt straff. Fy han får fin mat varje dag och sysselsättning. Fint rum och sällskap. Gratis det mesta antar jag. Läkarvård, tandläkare etc
  Han borde vara inlåst i 30 år minst !

 4. 16 år…offrets anhöriga lider säkert hela livet ut…
  Mesiga lagar…
  Spärra in dem livet ut !

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.