fbpx

Fem greps misstänkta för olaga hot

HAPARANDA: Natten mot onsdag greps fem personer i Haparanda misstänkta för grovt olaga hot.

Det var vid 23.30-tiden under  tisdagens kväll som polisen beordrades till en adress i centrala Haparanda för att bistå ambulanspersonal, då det enligt initiala uppgifter var stökigt på adressen.

När polis kom till platsen framkom att boende blivit hotade av flera personer. De misstänkta ska ha lämnat platsen i bil.

Vid 01:45-tiden kunde polisen gripa fem personer på en adress i Haparanda misstänkta för grovt olaga hot. De anhölls av åklagare efter förhör.

De gripna är män i 20-30-årsåldern.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Fem greps misstänkta för olaga hot

  1. MÄrk väl att polis var snabbt på plats! Sossarnas politik med mer pengar än vad de begärt, ger resultat! Borgar högern undrar f.f. varför vi inte utbilda fler! Men vi hade inte råd, skattesänkning med 125 miljader gick före och nu gäller försvaret, extra 84 miljader!! Rädda för Potin dessa borgare! Nä, satsa pengarna på inhemska försvaret, på polis, rättsväsentet, tull i stället!

  2. Men kära vänner!Inte har detta något med knark att göra!De inblandade cyklade utan hjälm i unga år och ådrog sig svåra hjärnskador när de föll.Därav beteendet. Nu intesifieras ju arbetet mot utanhjälmscykling så i framtiden slipper vi säkert liknande incidenter!

  3. Bura in busarna så får vi det lugnt i Haparanda är nog totalt 4-5 st personer som står för 99% av buset.

  4. Det börjar att ta sig i lilla Haparanda men det är väntat, marknaden är begränsad. Kommer nog att eskalera inom den närmaste tiden.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.