fbpx

Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

Vid Muonionvaara har Norra Skog avverkat ett stort antal gammeltallar, så kallade naturvärdesträd. I virkeshögarna ligger hundratals tallar som är mellan 200–260 år. Foto: Marcus Westerberg

En av Tornedalens största skogsägare har sålt sitt skogsinnehav i Svanstein på drygt 5.000 hektar. Den totala köpesumman för de två fastigheterna var 5,5 miljoner kronor enligt Lantmäteriet, vilket är anmärkningsvärt lågt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

  1. Man är inte en finansman om man inte kan nosa fram där det finns lättförtjänta pengar att tjäna. Varför säljaren sålde till kanonreapris är ju ett mysterium. Ekforshärvan gick ju i den så kallade tredje generationsfällan. 1:a generationen skapar förmögenheten. 2:a generationen förvaltar förmögenheten. 3:dje generationen fördärvar allt. Gör urdåliga affärer. Ekfors kraft skulle än idag kunnat leva gott på inkomsterna, men så kom ju den tredje generationen och så gick det som det gick.

    • ”Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

  2. Är lagen om bosättning och mantalsskrivning vid köp av skogsfastighet fortfarande i kraft eller kan vem som helst inom Eu och stadd vid god kassa köpa dylika fastigheter, Om det är så kan vi nog hälsa hem angående framtiden här i Meänmaa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.