fbpx

Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

Vid Muonionvaara har Norra Skog avverkat ett stort antal gammeltallar, så kallade naturvärdesträd. I virkeshögarna ligger hundratals tallar som är mellan 200–260 år. Foto: Marcus Westerberg

En av Tornedalens största skogsägare har sålt sitt skogsinnehav i Svanstein på drygt 5.000 hektar. Den totala köpesumman för de två fastigheterna var 5,5 miljoner kronor enligt Lantmäteriet, vilket är anmärkningsvärt lågt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

 1. Samma här, bara hört bra om gen 3, tredje sålde för massa massa massa mer än som anges.

 2. Noll koll på både skribent och övriga😂
  3 e generationen vann överlägset och 2 a sög

 3. Man är inte en finansman om man inte kan nosa fram där det finns lättförtjänta pengar att tjäna. Varför säljaren sålde till kanonreapris är ju ett mysterium. Ekforshärvan gick ju i den så kallade tredje generationsfällan. 1:a generationen skapar förmögenheten. 2:a generationen förvaltar förmögenheten. 3:dje generationen fördärvar allt. Gör urdåliga affärer. Ekfors kraft skulle än idag kunnat leva gott på inkomsterna, men så kom ju den tredje generationen och så gick det som det gick.

  • ”Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

 4. Är lagen om bosättning och mantalsskrivning vid köp av skogsfastighet fortfarande i kraft eller kan vem som helst inom Eu och stadd vid god kassa köpa dylika fastigheter, Om det är så kan vi nog hälsa hem angående framtiden här i Meänmaa.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.