fbpx

Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

Vid Muonionvaara har Norra Skog avverkat ett stort antal gammeltallar, så kallade naturvärdesträd. I virkeshögarna ligger hundratals tallar som är mellan 200–260 år. Foto: Marcus Westerberg

En av Tornedalens största skogsägare har sålt sitt skogsinnehav i Svanstein på drygt 5.000 hektar. Den totala köpesumman för de två fastigheterna var 5,5 miljoner kronor enligt Lantmäteriet, vilket är anmärkningsvärt lågt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

 1. Samma här, bara hört bra om gen 3, tredje sålde för massa massa massa mer än som anges.

 2. Noll koll på både skribent och övriga😂
  3 e generationen vann överlägset och 2 a sög

 3. Man är inte en finansman om man inte kan nosa fram där det finns lättförtjänta pengar att tjäna. Varför säljaren sålde till kanonreapris är ju ett mysterium. Ekforshärvan gick ju i den så kallade tredje generationsfällan. 1:a generationen skapar förmögenheten. 2:a generationen förvaltar förmögenheten. 3:dje generationen fördärvar allt. Gör urdåliga affärer. Ekfors kraft skulle än idag kunnat leva gott på inkomsterna, men så kom ju den tredje generationen och så gick det som det gick.

  • ”Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

 4. Är lagen om bosättning och mantalsskrivning vid köp av skogsfastighet fortfarande i kraft eller kan vem som helst inom Eu och stadd vid god kassa köpa dylika fastigheter, Om det är så kan vi nog hälsa hem angående framtiden här i Meänmaa.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.