fbpx

Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

Foto: Marcus Westerberg

En av Tornedalens största skogsägare har sålt sitt skogsinnehav i Svanstein på drygt 5.000 hektar. Den totala köpesumman för de två fastigheterna var 5,5 miljoner kronor enligt Lantmäteriet, vilket är anmärkningsvärt lågt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Finansman köpte stor skogsfastighet till lågt pris

 1. Samma här, bara hört bra om gen 3, tredje sålde för massa massa massa mer än som anges.

 2. Noll koll på både skribent och övriga😂
  3 e generationen vann överlägset och 2 a sög

 3. Man är inte en finansman om man inte kan nosa fram där det finns lättförtjänta pengar att tjäna. Varför säljaren sålde till kanonreapris är ju ett mysterium. Ekforshärvan gick ju i den så kallade tredje generationsfällan. 1:a generationen skapar förmögenheten. 2:a generationen förvaltar förmögenheten. 3:dje generationen fördärvar allt. Gör urdåliga affärer. Ekfors kraft skulle än idag kunnat leva gott på inkomsterna, men så kom ju den tredje generationen och så gick det som det gick.

  • ”Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”

 4. Är lagen om bosättning och mantalsskrivning vid köp av skogsfastighet fortfarande i kraft eller kan vem som helst inom Eu och stadd vid god kassa köpa dylika fastigheter, Om det är så kan vi nog hälsa hem angående framtiden här i Meänmaa.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF