fbpx

Finland åter lyckligaste landet på jorden

För femte året i rad toppar Finland listan över världens lyckligaste länder.

Rapporten World Happiness Report publiceras i år för tionde gången och rankar drygt 150 länder utifrån hur pass lycklig deras befolkning upplever sig vara.

Enligt rapporten ligger de nordiska länderna bra till på den lyckliga listan: Finland etta, Danmark tvåa, Island trea, Sverige sjua och Norge åtta.

Plus för de nordiska länderna är bland annat den starka sociala samhörigheten, balansen mellan jobb och familjeliv samt kostnadsfri utbildning och hälsovård.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Finland åter lyckligaste landet på jorden

 1. Många med finsk påbrå och som har jobbat i södra sverige flyttar till Haparanda när arbetslivet tar slut och dom går i pension, varför dom inte flyttar tillbaka till Finland är för att Finska staten i så fall skulle beskatta dom fullt ut efter deras inkomst, dom tar inte hänsyn till att personerna i fråga redan betalar inkomst skatt till Sverige, alltså en dubbel beskattning på en blygsam inkomst som jag antar ingen skulle vilja ha. Det näst bästa för den här gruppen människor är att komma till Haparanda och ha närheten till Finland och samtidigt få behålla sin pension. Tack vare den här ”invandringen” så är ju Haparanda ett multikulturellt centrum 🙂

  • Seymor Butts: Det där stämmer inte inte enligt vero.fi. Den skatt som dragits i Sverige avräknas när den Finska skatten beräknas

 2. Affe, är du olycklig när du alltid har så negativa tankar om allt och alla💔

 3. Klaner som fan med Sverige som grannland å koskenkorva å OS guld i ishockey

 4. Och utflyttade finländare vill inte flytta tillbaka till sitt hemland utan stannar på svenska sidan av gränsen och är olyckliga.
  Inte konstigt att Sverige ligger längre ner i tabellen.

  • Ja, man hör ofta finnar bosatta i Sverige prata om hur mycket bättre är i Finland. På många sätt är det nog bättre där, men varför inte flytta dit då, om man redan har medborgarskapet?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.