fbpx

Finland åter lyckligaste landet på jorden

För femte året i rad toppar Finland listan över världens lyckligaste länder.

Rapporten World Happiness Report publiceras i år för tionde gången och rankar drygt 150 länder utifrån hur pass lycklig deras befolkning upplever sig vara.

Enligt rapporten ligger de nordiska länderna bra till på den lyckliga listan: Finland etta, Danmark tvåa, Island trea, Sverige sjua och Norge åtta.

Plus för de nordiska länderna är bland annat den starka sociala samhörigheten, balansen mellan jobb och familjeliv samt kostnadsfri utbildning och hälsovård.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Finland åter lyckligaste landet på jorden

 1. Många med finsk påbrå och som har jobbat i södra sverige flyttar till Haparanda när arbetslivet tar slut och dom går i pension, varför dom inte flyttar tillbaka till Finland är för att Finska staten i så fall skulle beskatta dom fullt ut efter deras inkomst, dom tar inte hänsyn till att personerna i fråga redan betalar inkomst skatt till Sverige, alltså en dubbel beskattning på en blygsam inkomst som jag antar ingen skulle vilja ha. Det näst bästa för den här gruppen människor är att komma till Haparanda och ha närheten till Finland och samtidigt få behålla sin pension. Tack vare den här ”invandringen” så är ju Haparanda ett multikulturellt centrum 🙂

  • Seymor Butts: Det där stämmer inte inte enligt vero.fi. Den skatt som dragits i Sverige avräknas när den Finska skatten beräknas

 2. Affe, är du olycklig när du alltid har så negativa tankar om allt och alla💔

 3. Klaner som fan med Sverige som grannland å koskenkorva å OS guld i ishockey

 4. Och utflyttade finländare vill inte flytta tillbaka till sitt hemland utan stannar på svenska sidan av gränsen och är olyckliga.
  Inte konstigt att Sverige ligger längre ner i tabellen.

  • Ja, man hör ofta finnar bosatta i Sverige prata om hur mycket bättre är i Finland. På många sätt är det nog bättre där, men varför inte flytta dit då, om man redan har medborgarskapet?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.