fbpx

Finland rekommenderar munskydd

Under en presskonferens på torsdagen stod det klart att Finland rekommenderar munskydd.

Finländarna rekommenderas bära munskydd på allmänna platser och i kollektivtrafiken där det är svårt att hålla avstånd.

– Det finns ännu inte tydliga belägg för hur munskydd skyddar. Men med tanke på att vi ser fler fall i landet nu och hösten kommer har vi bedömt att vi tar i bruk alla medel som vi kan för att stävja smittspridningen, sa hälsodirektör Mika Salminen under presskonferensen.

Rekommendationen uppges inte vara ett tvång och gäller för alla över 15 år i Finland.

Enligt statsminister Sanna Marin kommer regeringen under nästa vecka ge nya besked om landets gränser och vilka länder man kan öppna eller stänga för.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Finland rekommenderar munskydd

 1. Trumpnisse, jag är en stor anhängare av det svenska språkets bevarande och det utesluter inte att vi bevarar vårt eget språk. Ännu vid tämligen hög ålder försöker jag förkovra mig i bägge språken.

 2. Det bildas andningsmoln runt omkring den med munnen täppt av tyg, även bakåt, och molnets viruspartiklar blir mångtaligare hela tiden, varje andningspuff blir därmed katastrofal för omgivningen, och smittspårning får man glömma.

   • Tegnell måste föra FHM expertisens talan och dom är på god väg och göra tillvaron omöjlig för Covid-19 med våra egna hälsosamma antikroppar. Och det med nästan helt öppet land med öppna gränser och munnar utan hälsovådliga tyglappar dränkta med pandemi virus

    • Oh really vilket svammel till hösten om andra vågen kommer har herren tegnell själv uttalat att värsta scenario är att ytterligare6000 personer avlider tilömed kanske mer

  • det gäller i hela Finland, ”rekomenderas” på platser där det är svårt o hålla avstånd, alttså inget tvång

 3. Är det inte andningen från sig själv och andra man skall skydda? Hur är det med näsan då, skall den skyddas? Andningsskydd borde vara det självklara ordet. Svenska språket håller på att utarmas totalt. Det här är i klass med att blanda ihop själv och ensam.

  • Vad tusan Viktigpetter, har du bytt sida och numera värnar det svenska språket? Glädjande! Men för att haka på din fråga så får jag väl för en gångs skull hålla med dig. Skillnaden mellan själv och ensam måste markeras även på meänkieli och finska. Rågången mellan yksin och itse må bevaras!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN