fbpx

Finsk gränskontroll avslutas den 25:e juli

Finsk gränskontroll fortsätter till den 25:e juli, varefter den avslutas.

Målet med förlängd kontroll är att möjliggöra en smidig övergång från gränskontroll till hälsosäkerhetsåtgärder vid inresa.

Dock betyder det inte att gränsbevakare försvinner helt från gränsen. Istället kommer de att assistera hälsomyndigheter.

Till finska Yle säger Jari Rantala, överlöjtnant vid västra Finlands sjöbevakning, att deras arbetsuppgifter i Torneå kommer därmed att minska.

– Vi kommer inte utföra gränskontroller genom att kontrollera om inresa är motiverad, utan då kollar vi coronapass- och tester samt hänvisar till provtagningar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Finsk gränskontroll avslutas den 25:e juli

 1. Klart det blir 25 då är det lönedags å de i Finland tror man ska åka dit å storhandla. Inte en chans handlar i svedala istället

 2. He he allt som skulle bli så bra med €u medlemskapet..underlätta den fria rörligheten över landsgränser….sen kom dom på Schengen avtalet så det skulle bli ännu bättre..jo jo jo nu är vi där och har fått se fungerande gränskontroller igen..undrar vad nästa steg blir när ej Coronapassen ej fungerar..

 3. Sitä mie en käsitä. Länsipohja on alhaisin lääni missä on vähiten tartuntoja 1.7 .ja raja silti kiini

 4. Som jag förstår de så blir enda skillnaden att de inte ska fråga vart jag ska, men att gränsbevakning upphör kan jag inte hålla med om, fel rubrik

 5. Finland kommer nog att vara det enda landet där beväpnade gränsbevakare hänvisar till provtagning….i och för sig inte alls överraskande.

  • I sverige kör man med kaffe o bulle….i och för sig inte alls överraskande.

  • vad är världens historiker kortaste bok? det är den svenska arméns heroiska gärningar under andra världskriget

   • Palle, du trycker på en öm punkt. Heroiska insatser längs Ääninen och Syväri hade kunnat leda till visumkrav än idag för besök öster om Torneälven. Ryssarna ställde krav på gränsbevakare i fredsfördraget. Nu har man flyttat de till västgränsen eftersom de inte har någon uppgift att göra österut. En form av sysselsättningspolitik.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN