fbpx

Finsk gränskontroll förlängs

Finland återinförde gränskontroller i december och nu får de fortsättning till den sista januari.

Detta beslutade den finska regeringen i torsdags.

Som det var redan tidigare krävs inte ett negativt covid-testresultat av boende i gränskommuner. Här räcker ett så kallat coronapass.

Dock införs vissa lättnader. De som av medicinska skäl inte kan ta coronavaccin kan resa in i landet om de har ett läkarintyg samt intyg om ett negativt test som är högst 48 timmar gammalt.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Finsk gränskontroll förlängs

 1. Det är ingen lekstuga, gränsvakterna ska respekteras.
  De gör sitt jobb.
  Har man körkort så är man myndig, bete dig så då.

 2. Go dag!
  VAR IDAG TILL FINLAND OCH ALLT GICK BRA MEN TILLBAKS TILL SVERIGE.POLISEN STOPPAR MIG OCH FRÅGAR MIG NATIONALITET MEN VILL EJ SVARA PÅ DET SÅ HAN HOTAR MED BÖTER ANG BILENS GLÖDLAMPA OM DEN EJ BLIR ÅTGÄRDT.Det har väl inget med corona att göra?
  Tycker svenska polisen är lite ute o cycklar

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.