fbpx

Finsk gränskontroll förlängs

Finland återinförde gränskontroller i december och nu får de fortsättning till den sista januari.

Detta beslutade den finska regeringen i torsdags.

Som det var redan tidigare krävs inte ett negativt covid-testresultat av boende i gränskommuner. Här räcker ett så kallat coronapass.

Dock införs vissa lättnader. De som av medicinska skäl inte kan ta coronavaccin kan resa in i landet om de har ett läkarintyg samt intyg om ett negativt test som är högst 48 timmar gammalt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Finsk gränskontroll förlängs

 1. Det är ingen lekstuga, gränsvakterna ska respekteras.
  De gör sitt jobb.
  Har man körkort så är man myndig, bete dig så då.

 2. Go dag!
  VAR IDAG TILL FINLAND OCH ALLT GICK BRA MEN TILLBAKS TILL SVERIGE.POLISEN STOPPAR MIG OCH FRÅGAR MIG NATIONALITET MEN VILL EJ SVARA PÅ DET SÅ HAN HOTAR MED BÖTER ANG BILENS GLÖDLAMPA OM DEN EJ BLIR ÅTGÄRDT.Det har väl inget med corona att göra?
  Tycker svenska polisen är lite ute o cycklar

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.