fbpx

Finska inrererestriktioner förlängs – igen

I torsdags beslutade den finska regeringen om förlängning av inreserestriktioner till den 15:e juni.

– Coronapandemin pågår fortfarande och det finns ännu inte tillräckliga åtgärder som kunde ersätta restriktionerna, motiveras beslutet.

Dock blir det mindre ändringar och i fortsättningen anses även deltagande i inträdesprov vid en läroanstalt som personlig orsak för inresa till Finland.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Finska inrererestriktioner förlängs – igen

 1. Med den smitta som finns i allmänhet i Sverige och i synnerhet i Norrbotten så förstår vi alla att gränserna ska hållas stängda. Finland har klarat pandemin otroligt bra. All ära till Finland. Har man som Finland gått igenom ett krig så är man förberedd. Jag är imponerad av Finlands strategi. Blir det ett nytt vinterkrig så fryser vi svenskar ihjäl samtidigt som folket i Finland har egna värmekällor i sina villor. Finländarna är inte så beroende av el som vi svenskar. Finland har även en egen matproduktion som hjälper vid kriser. Sverige har lagt ner det mesta av matproduktionen.

 2. Det är väl inte så konstigt, ni kan läsa smittskyddsläkaren Anders Nystedt sa igår om läget i norrbotten.
  Nu måste VI alla skärpa till!! annars får vi inte ens åka till västerbotten.

 3. Intressant! Öppet för studier vid lärosäten! Varför inte åka till Åbo och Finlands äldsta universitet (förvisso låg Åbo i Sverige år1640) och studera internationella relationer? Eller om det är för långt kanske man kan gå i nån lokal matlagningskurs i Kemi och lära sig laga mämmiä? Eller, gör som jag…stanna i Sverige utan att sakna Finland.

  • Verkkosurfaren: Notera att Åbo Akademi grundades 1918.
   Kungliga Akademien i Åbo som grundades 1640 flyttades till Helsingfors under 1800-talet och är dagens Helgsingfors universitet.

   • Tack Universitet, jag noterade det när jag verkkosurfade inför mitt som vanligt kloka inlägg, men lät bli att fördjupa mig i detaljer. Men tack för klargörandet. Då finns det alltså två lärosäten (grundat under svenskens respektive ryssens styre) som man kan, eller inte vill, söka sig till.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.