fbpx

Finska inrererestriktioner förlängs – igen

I torsdags beslutade den finska regeringen om förlängning av inreserestriktioner till den 15:e juni.

– Coronapandemin pågår fortfarande och det finns ännu inte tillräckliga åtgärder som kunde ersätta restriktionerna, motiveras beslutet.

Dock blir det mindre ändringar och i fortsättningen anses även deltagande i inträdesprov vid en läroanstalt som personlig orsak för inresa till Finland.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Finska inrererestriktioner förlängs – igen

 1. Med den smitta som finns i allmänhet i Sverige och i synnerhet i Norrbotten så förstår vi alla att gränserna ska hållas stängda. Finland har klarat pandemin otroligt bra. All ära till Finland. Har man som Finland gått igenom ett krig så är man förberedd. Jag är imponerad av Finlands strategi. Blir det ett nytt vinterkrig så fryser vi svenskar ihjäl samtidigt som folket i Finland har egna värmekällor i sina villor. Finländarna är inte så beroende av el som vi svenskar. Finland har även en egen matproduktion som hjälper vid kriser. Sverige har lagt ner det mesta av matproduktionen.

 2. Det är väl inte så konstigt, ni kan läsa smittskyddsläkaren Anders Nystedt sa igår om läget i norrbotten.
  Nu måste VI alla skärpa till!! annars får vi inte ens åka till västerbotten.

 3. Intressant! Öppet för studier vid lärosäten! Varför inte åka till Åbo och Finlands äldsta universitet (förvisso låg Åbo i Sverige år1640) och studera internationella relationer? Eller om det är för långt kanske man kan gå i nån lokal matlagningskurs i Kemi och lära sig laga mämmiä? Eller, gör som jag…stanna i Sverige utan att sakna Finland.

  • Verkkosurfaren: Notera att Åbo Akademi grundades 1918.
   Kungliga Akademien i Åbo som grundades 1640 flyttades till Helsingfors under 1800-talet och är dagens Helgsingfors universitet.

   • Tack Universitet, jag noterade det när jag verkkosurfade inför mitt som vanligt kloka inlägg, men lät bli att fördjupa mig i detaljer. Men tack för klargörandet. Då finns det alltså två lärosäten (grundat under svenskens respektive ryssens styre) som man kan, eller inte vill, söka sig till.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN