fbpx

Finska inrererestriktioner förlängs – igen

I torsdags beslutade den finska regeringen om förlängning av inreserestriktioner till den 15:e juni.

– Coronapandemin pågår fortfarande och det finns ännu inte tillräckliga åtgärder som kunde ersätta restriktionerna, motiveras beslutet.

Dock blir det mindre ändringar och i fortsättningen anses även deltagande i inträdesprov vid en läroanstalt som personlig orsak för inresa till Finland.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Finska inrererestriktioner förlängs – igen

 1. Med den smitta som finns i allmänhet i Sverige och i synnerhet i Norrbotten så förstår vi alla att gränserna ska hållas stängda. Finland har klarat pandemin otroligt bra. All ära till Finland. Har man som Finland gått igenom ett krig så är man förberedd. Jag är imponerad av Finlands strategi. Blir det ett nytt vinterkrig så fryser vi svenskar ihjäl samtidigt som folket i Finland har egna värmekällor i sina villor. Finländarna är inte så beroende av el som vi svenskar. Finland har även en egen matproduktion som hjälper vid kriser. Sverige har lagt ner det mesta av matproduktionen.

 2. Det är väl inte så konstigt, ni kan läsa smittskyddsläkaren Anders Nystedt sa igår om läget i norrbotten.
  Nu måste VI alla skärpa till!! annars får vi inte ens åka till västerbotten.

 3. Intressant! Öppet för studier vid lärosäten! Varför inte åka till Åbo och Finlands äldsta universitet (förvisso låg Åbo i Sverige år1640) och studera internationella relationer? Eller om det är för långt kanske man kan gå i nån lokal matlagningskurs i Kemi och lära sig laga mämmiä? Eller, gör som jag…stanna i Sverige utan att sakna Finland.

  • Verkkosurfaren: Notera att Åbo Akademi grundades 1918.
   Kungliga Akademien i Åbo som grundades 1640 flyttades till Helsingfors under 1800-talet och är dagens Helgsingfors universitet.

   • Tack Universitet, jag noterade det när jag verkkosurfade inför mitt som vanligt kloka inlägg, men lät bli att fördjupa mig i detaljer. Men tack för klargörandet. Då finns det alltså två lärosäten (grundat under svenskens respektive ryssens styre) som man kan, eller inte vill, söka sig till.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.