fbpx

Finska presidenten och statsministern gick ut med sin Nato-ställning

Vid niotiden under torsdagsmorgonen gick den finska presidenten och statsministern ut med ett gemensamt pressmeddelande.

– Nu när tiden för ett beslut närmar sig, uttalar vi våra egna, sammanfallande ståndpunkter även till kännedom för riksdagsgrupperna och riksdagspartierna.

Innan torsdagen har de båda ledarna gett utrymme för debatten kring en möjlig Nato-ansökan.

– Ett medlemsskap i Nato skulle stärka Finlands säkerhet. Som medlem i Nato skulle Finland stärka hela försvarsalliansen. Finland måste utan dröjsmål ansöka om medlemsskap i Nato. Vi hoppas att de nationella åtgärder som ännu krävs för att fatta detta beslut vidtas skyndsamt under de närmaste dagarna, skriver Sauli Niinistö, president, och Sanna Marin, statsminister.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Finska presidenten och statsministern gick ut med sin Nato-ställning

 1. Dags å öppna en öl, får ju huvudvärk av all svammel. Putin vill inte hit 😆. Slut

  • Fast då kanske men får huvudvärk dagen efter i stället, om man öppnar den där ölen?

  • …före Putins ryssar gick in i Ukraina och bombade BB o sjukhus, våldtog kvinnor och mördade barn så sa Rysslands ambassadör i SWE att Ryssland inte kommer gå in i UKR.🙄
   Vem litar på Putte?
   Nog har vi hellre Nato länder på våra marker💪

 2. Det som är rädda för Putin är främst inom högern, som säger att det borde ha gått i Nato för 20 år sedan! Man undrar då, det hade makten i 8 år, varför gick vi inte med i Nato då?!

 3. Affe, ibland har du vissa poönger och dina tidigare inlägg indikerar att du har lokal förankring, och inte är en liten ”apparatjik” i Putins nättrollarme i Petersburg (eller Leningrad som du kanske vill benämna staden). Men, om du inte är helt desorienterad är du nog en riktig gammelkommunist, vilket förvisso är samma sak -och idag är lika med att vara en Putinist. Ryssarna anföll Finland 1939, trots icke-angreppsavtal. Under fortsättningskriget stred Finland mot ryssarna liksom Tyskland, enbart för att försvara sitt land. Sen i slutet av världskriget fick finnarna driva tyskarna ur Finland,vilket dom gjorde. Att säga att Finland (eller Sverige) har ryssarna att tacka för något är ett hån. De tappra finländarna gjorde då vad de modiga kosackerna och ukrainarna gör idag, Slava Ukraina och Hakka Päälle Suomi (och heja Tre Kronor i hockey-VM).

 4. De används mycket folkrädsla för att få igenom saker nuförtiden.

 5. I början av andra världskriget krigade Finland och nazityskland tillsammans mot Sovjetunionen.
  När krigsläget förändrades och nazityskland började tryckas tillbaka så bytte Finland sida och blev allierade med Sovjetunionen.
  Nu är Finland rädda för Ryssland trots att landet fick hjälp av landet under andra världskriget att trycka tillbaka nazityskland från Finland.
  Nazityskland brände ner stora delar av norra Finland då dom retirerade och resultatet finns att beskåda på museum i Rovaniemi.
  Finland har ju Ryssland/Sovjetunionen att tacka för att landet befriades från nazityskland.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN