Fler vaccindoser kan behövas

Fler människor insjuknar i deltavarianten av coronaviruset, trots två vaccindoser. Det kan leda till att människor kan behöva ta en tredje vaccindos – och eventuellt en fjärde.

Till Aftonbladet säger Richard Bergström, Sveriges vaccinsamordnare, att Sverige troligen kommer att godkänna uppdaterade vaccin i höst. Detta efter att fler har smittats av deltavarianten trots att man fullvaccinerats. Enligt Richard Bergsström rör det sig inte om allvarliga fall.

– Trots två doser Pfizer får man lätta symtom. Det visar på att vi måste vara vaksamma, och framför allt att vi måste ge en tredje dos av samma typ, säger Richard Bergström till Aftonbladet.

Exakt när påfyllnadsdoser, eller så kallade ”boosterdoser”, ska börja delas ut bestämmer Folkhälsomyndigheten.

– Att det blir en tredje dos står utom tvivel. Alla som blivit fullvaccinerade i Sverige kommer sannolikt att behöva en tredje och en fjärde dos, säger Richard Bergström till Aftonbladet.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.