Flera exponerats för coronasmitta i Torneå

Ett stort antal personer har blivit exponerade för coronasmitta i Torneå.

Hälso- och träningsföretaget Hyväfiilis gick under helgen ut med att de fått vetskap om att personer, som deltagit i morgongympa den 28:e och 29:e september, kan ha exponerats för coronavirus.

Yle Kemi rapporterade att även cirka 30 deltagare i en danskurs exponerats för viruset i samband med en danskurs den 28:e september. Av kursdeltagarna var flera från andra kommuner än Torneå.

Ovan nämnda smitta hör till en smittkedja på drygt 50 personer. Detta efter resor till Ylläs. En av smittorna konstaterades i Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt som omfattar Torneå, Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola och Ylitornio.

Till tidningen Lapin Kansa uppger Jyri J. Taskila, chefsöverläkare vid Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt, att det under fredagen och lördagen konstaterades totalt fyra nya fall. Det bedöms att cirka 80 personer exponerats för viruset.

– Folk rör sig mer än under våren, förklarar Taskila.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Flera exponerats för coronasmitta i Torneå

 1. Är inte gränsen redan stängd? Vem bryr sig? Jag saknar inte resorna till Finland och Zlatan och ”The Donald” har ju visat att Corona inte är nåt att bry sig om (sic).
  Själv följer jag FHM:s råd, tvätta händerna, håll avstånd (som snus- och ölabstinenta finska gäster också kan tillämpa bättre).

  • Håller med eftersom svenska norrbotten har 1800fall finska norrbotten 400fall dagligt smitta svenska sidan är minst

   25fall per dag och även i happis flera fall existerar så stäng gärna svenska gränsen

   • Det är inte 25 fall per dag. Det har varit 40 fall på en vecka varav de flesta finns i Jokkmokk i föreningar som varit tillsammans alltså en klustersmitta och inte allmän spridning
    Och Haparanda har nästan ingen så överdriv inte

  • Det är ju inte svenskar som smittat utan inhemska medborgare
   Ovan nämnda smitta hör till en smittkedja på drygt 50 personer. Detta efter resor till Ylläs. En av smittorna konstaterades i Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt som omfattar Torneå, Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola och Ylitornio. Så vi får nog akta oss istället. Är jätteledsen över avogheten mot oss i Sverige. Av vilken anledning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Politikerna som gör affärer med kommunen

Haparandas politiska ledning är smått unik. Samtliga ledande politiker inom den styrande alliansen – utom kommunalrådet – är aktiva företagare. En del levererar varor och tjänster till kommunen. HB har kartlagt deras ekonomiska engagemang med kommunen – även när det gäller kommunala arvoden.

Pojke cyklade ned i öppet schakt

Under tisdagens kväll skadades en åttaåring då han cyklade ned i ett vattenfyllt schakt på en avgrävd gc-väg i Haparanda. – Han hade änglavakt, han hade kunnat bryta nacken, säger mamman Tiia Backman.

Flyktingpojken tvingades fly igen

JUNOSUANDO Den afghanska pojken kom in i pörtet hos Inga-Lill och Roger Poromaa i Junosuando, som en studsande och hoppande 13-årig virvelvind. Efter det senaste avslaget från Migrationsverket om utvisning när Zyarmal fyllt 18 år upplevde han att hoppet var ute och flydde från Sverige till ett annat land.

Spanienresa kritiseras

Kommundirektören Lena Ekh var i förra veckan på en semesterresa till Spanien, vilket har fått kommunanställda att reagera ”med bestörtning”, enligt flera tips till HB.

E4-trafik rakt genom byn

Under pågående vägarbete på E4 mellan Salmis och Vuono väljer många att ta vägen genom Vuono by. Nu är bybor rädda för att det ska ske en olycka då få håller hastighetsbegränsningen.

Hulkoff – metalmusiker och modern bard

Pär Hulkoffs nyutkomna skiva Pansarfolk säljer bra i både fysiska format och på digitala plattformar. HB tittar in bakom kulisserna hos en modern bard med fötterna i älvdalens bördiga mylla – där musiken växer fram ur flora, fauna och ett långt folkligt minne.

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.

Klippan tar strid

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Römppähölkkä i granna höstfärger

När Römmpähölkkä inte kunde arrangeras på grund av Covid-19, tog Skidspårsföreningen den till en ny nivå och ett hundratal deltagare tog sig runt en valfri sträcka på elljusspåret i Pajala.