fbpx

Flera exponerats för coronasmitta i Torneå

Ett stort antal personer har blivit exponerade för coronasmitta i Torneå.

Hälso- och träningsföretaget Hyväfiilis gick under helgen ut med att de fått vetskap om att personer, som deltagit i morgongympa den 28:e och 29:e september, kan ha exponerats för coronavirus.

Yle Kemi rapporterade att även cirka 30 deltagare i en danskurs exponerats för viruset i samband med en danskurs den 28:e september. Av kursdeltagarna var flera från andra kommuner än Torneå.

Ovan nämnda smitta hör till en smittkedja på drygt 50 personer. Detta efter resor till Ylläs. En av smittorna konstaterades i Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt som omfattar Torneå, Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola och Ylitornio.

Till tidningen Lapin Kansa uppger Jyri J. Taskila, chefsöverläkare vid Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt, att det under fredagen och lördagen konstaterades totalt fyra nya fall. Det bedöms att cirka 80 personer exponerats för viruset.

– Folk rör sig mer än under våren, förklarar Taskila.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Flera exponerats för coronasmitta i Torneå

 1. Är inte gränsen redan stängd? Vem bryr sig? Jag saknar inte resorna till Finland och Zlatan och ”The Donald” har ju visat att Corona inte är nåt att bry sig om (sic).
  Själv följer jag FHM:s råd, tvätta händerna, håll avstånd (som snus- och ölabstinenta finska gäster också kan tillämpa bättre).

 2. Hörde att fallen i happis kommer från finland, så nog borde gränsen stängas helt,

  • Håller med eftersom svenska norrbotten har 1800fall finska norrbotten 400fall dagligt smitta svenska sidan är minst

   25fall per dag och även i happis flera fall existerar så stäng gärna svenska gränsen

   • Det är inte 25 fall per dag. Det har varit 40 fall på en vecka varav de flesta finns i Jokkmokk i föreningar som varit tillsammans alltså en klustersmitta och inte allmän spridning
    Och Haparanda har nästan ingen så överdriv inte

  • Det är ju inte svenskar som smittat utan inhemska medborgare
   Ovan nämnda smitta hör till en smittkedja på drygt 50 personer. Detta efter resor till Ylläs. En av smittorna konstaterades i Länsi-Pohja sjukvårdsdistrikt som omfattar Torneå, Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola och Ylitornio. Så vi får nog akta oss istället. Är jätteledsen över avogheten mot oss i Sverige. Av vilken anledning?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.