fbpx

Folkomröstning äger rum i maj

Beslut om datum för folkomröstningen gällande driften av äldreboendet hemstranden/kotiranta. Folkomröstningen sker den 15 maj 2022.
Ett folkinitiativ om folkomröstning lämnades av S och V till kommunen den 14 juni 2021. Folkinitiativet ville få till stånd en folkomröstning om driften av det nya särskilda boendet Hemstranden/Kotiranta. Totalt lämnades 1.107 namnunderskrifter varav 923 giltiga och 184 ogiltiga.

I måndags fattades beslut i kommunfullmäktige om när folkomröstningen ska komma att äga rum. Ena förslaget från S och V var att folkomröstningen ska genomföras i samband med det ordinarie valet i september. Resterande partier höll sig till förslaget om att den ska arrangeras den 15 maj 2022. Frågan avgjordes slutligen med en votering 15 röstade på att omröstningen och 12 röstade på att den skulle äga rum vid de ordinarie valet. S och V lämnade in en reservation. Anledningen till att S och V yrkar på att omröstningen ska äga rum vid de allmänna valen har bland annat att göra med att det visat sig bli lägre valdeltagande i val som inte sker i anslutning till ordinarie val.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Folkomröstning äger rum i maj

  1. I den äkta demokratin Schweiz arrangeras en folkomröstning inom tre månader efter att antalet underskrifter har noterats. I den demokratur som råder hos oss drar politikerna ständigt benen efter sig. Förhoppningsvis är de läskunniga på svenska och läser detta . Att de skall vara läskunniga på tyska som är det största språket i Schweiz är nog för mycket att begära.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).