fbpx

Förbättrat företagsklimat i Haparanda

HAPARANDA: Enligt Svenskt Näringslivs företagarenkät har företagsklimatet i Haparanda förbättrats.

Kommunen har fått 3,1 i betyg och uppges vara det bästa resultatet sedan år 2011. Det är dock lägre än snittbetyget i landet, som är 3,42.

– Resultatet visar att vi är på rätt väg. Samtidigt är vi inte nöjda här utan kommer att fortsätta vårt arbete med fokus på företagande. Ett bra och välmående näringsliv är viktigt för hela kommunens gemensamma utveckling, säger kommunalrådet Sven Tornberg (C) på kommunens hemsida.

Delfrågor som har fått ett bättre betyg handlar bland annat om dialog mellan företag och kommunledning, kommunens information och service till företag, kommunens upphandling, väl fungerande tele- och IT-nät samt tillämpning av lagar och regler. Bäst betyg får skolans attityder till företagande.

– Vi har skapat olika arenor för att kunna möta företagare och diskutera viktiga frågor. Dialog är grunden för en fortsatt positiv utveckling, säger Sven Tornberg.

Betygen för de övriga kommunerna i östra Norrbotten:

Pajala: 2,22

Övertorneå: 3,18

Kalix: 3,05

Överkalix: 3,08

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Förbättrat företagsklimat i Haparanda

 1. Det finns två slags människor dom som leder och dom som går efter och kritiserar.

 2. företagarnas s.k barometer är ju bara ett svammel beroendee på vilken regering/kommun som styr. dom vill som dom är lite razi att s regering ska få dom sämsta resultaten. fast i verkligheten är de tvärtom . aldrig har småföretagare haft dom bästa förutsättningarna att överleva som nu med en s regering. de är fakta!!

 3. Haparanda är fint. Tror man måste bryta den negativa trenden. Om alla försöker vara positiva så blir ju allt bättre med dessa krafter.
  Tror säkert på att man kan ordna arbetstillfällen i Haparanda.
  Inte vara avundsjuk på någon som lyckas och har framgång. Människor som vill kämpa för samhället. Man måste stötta och inte tänka på vilket parti utan hjälpas åt på alla sätt. Vissa människor är födda att vara ledare och dom lyckas väl om inte dom armbågas bort.
  Tro på Haparanda det är så fin stad. Och fina människor !

 4. Rent och skärt skitsnack . Haparanda sämst alla kategorier .kommer nu att flytta här ifrån mygel från början till slut .

 5. I Haparanda kommun bör samarbete gälla mellan olika partier, det blir inte fler jobb på att sitta i sin egen kammare och ta åt sig äran politiskt. Var finns den duktiga innovatören i kommunen? Oftast finns den/dom utanför politiken! Politikerna ska däremot ut o fråga kommuninvånarna o även dom som flyttat söderut i landet om uppslag, kanske det kan komma förslag som man inte ser, lätt att bli hemmablind. Lycka till!

 6. Ulf Eliasson : Jättebra att företagsklimatet blivit bättre i Haparanda och att det fortsätter att förbättras. Det som är extra är bra att detta gällde 2018 och då satt Socialdemokraterna vid makten i Haparanda. Hoppas att nya ledningen nu förvaltar detta vidare.

 7. Heja företagen. Den nedåtgående trenden är bruten. Riktigt kul. Med en positiv attityd kommer man långt.

 8. En bra början men nu väntar vi på efterlängtade, konkreta nyetableringar till Haparanda. Då menar jag inte enbart inom handeln. Haparanda behöver små- och medelstora industriella företagsetableringar, nya metall- och verkstadsföretag, nya aktörer inom IT- och tjänstesektorn, inom turism- och besöksnäringen, inom vård- och omsorg för att nämna några exempel på områden. Med den stora satsningen på konsulter utifrån, ett näringslivsråd, en företagslots etc. vill vi skattebetalare nu se konkreta resultat. När kommer presskonferenserna i ämnet…?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN