fbpx

Förbereder ny restaurang i Haparanda

En ny restaurang planeras att etableras i Haparanda.

I restaurangfastigheten på Lillgatan 2 har Frasses och Big Smajl tidigare haft verksamhet. Sedan ett par år tillbaka har lokalen stått tom och fastigheten har legat ute på annons. Nu har den dock fått en ny ägare som planerar att öppna en ny restaurang.
– Just nu håller vi på bygga om och förbereda. Jag har redan två restauranger i Piteå, säger Niwar Abdlatif.
Anledningen till att Haparanda blev etableringsort har att göra med utvecklingsidé av befintliga etablissemanget.
– Jag ville hitta en passande fastighet att köpa, säger Niwar Abdlatif.
Exakt tidpunkt för invigning och öppning är i dagsläget inte bestämt eftersom ombyggnation pågår och inga anställda ännu har rekryterats. Men förhoppningsvis blir det öppning så snart som möjligt, uppger ägaren.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Förbereder ny restaurang i Haparanda

 1. Så välkommet 🙂
  Alla etableringar i denna kommun är väldigt bra. Genererar jobb samt skatteintäkter. Företags mässigt så ligger lokalen väldigt bra för att fånga in turister och E4 trafiken. All lycka till alla som är drivna och startar företag.

 2. Hmm… ännu mera ohälsosam skräpmat till medborgarna! Man kan även fråga sig om Haparanda är rätt plats att öppna en restaurang? En utdöende stad med huvudsakligen begravningsbyråer, blombutiker, en korvkiosk, Konsum, Ikea, nån pizzeria, bensinmack osv kommer nog inte bli så lyckat.

  • Även Ötå-bor far till Happis ibland. Alla har då inte lust att käka på IKEA.

 3. Det är redan ganska många mat ställen i haparanda -torneå!det ska vara billigt o stora portioner och god mat samt trevlig personal.nooniin till slut ei se kannatte 🤣⏰

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka