fbpx

Förbereder ny restaurang i Haparanda

En ny restaurang planeras att etableras i Haparanda.

I restaurangfastigheten på Lillgatan 2 har Frasses och Big Smajl tidigare haft verksamhet. Sedan ett par år tillbaka har lokalen stått tom och fastigheten har legat ute på annons. Nu har den dock fått en ny ägare som planerar att öppna en ny restaurang.
– Just nu håller vi på bygga om och förbereda. Jag har redan två restauranger i Piteå, säger Niwar Abdlatif.
Anledningen till att Haparanda blev etableringsort har att göra med utvecklingsidé av befintliga etablissemanget.
– Jag ville hitta en passande fastighet att köpa, säger Niwar Abdlatif.
Exakt tidpunkt för invigning och öppning är i dagsläget inte bestämt eftersom ombyggnation pågår och inga anställda ännu har rekryterats. Men förhoppningsvis blir det öppning så snart som möjligt, uppger ägaren.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Förbereder ny restaurang i Haparanda

 1. Så välkommet 🙂
  Alla etableringar i denna kommun är väldigt bra. Genererar jobb samt skatteintäkter. Företags mässigt så ligger lokalen väldigt bra för att fånga in turister och E4 trafiken. All lycka till alla som är drivna och startar företag.

 2. Hmm… ännu mera ohälsosam skräpmat till medborgarna! Man kan även fråga sig om Haparanda är rätt plats att öppna en restaurang? En utdöende stad med huvudsakligen begravningsbyråer, blombutiker, en korvkiosk, Konsum, Ikea, nån pizzeria, bensinmack osv kommer nog inte bli så lyckat.

  • Även Ötå-bor far till Happis ibland. Alla har då inte lust att käka på IKEA.

 3. Det är redan ganska många mat ställen i haparanda -torneå!det ska vara billigt o stora portioner och god mat samt trevlig personal.nooniin till slut ei se kannatte 🤣⏰

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.