fbpx

Förening vill driva Ruskolabacken

ÖVERTORNEÅ: Driften av slalombacken i Ruskola har varit knapphändig de senaste åren. Backen kan dock få en framtid, en förening vill nu få till ett arrendeavtal med Övertorneå kommun så att den populära backen får leva vidare.

Säsongen 2018 arrenderade Tureholms golfklubb Ruskolabacken. Nu är dock en ny arrendator aktuell till att sköta driften av området, en förening som bland annat Övertorneåbon Robert Kondor är involverad i.
– Från våran sida ska vi nu efter jul och nyår sätta oss ned med kommunen och försöka få till ett arrenderingsavtal. Vi jobbar på den punkten så att vi kan ta över driften och köra igång, även om det bara blir i mindre skala men vi kommer att försöka att köra igång, så fort det bara går, säger Robert Kondor.
I nuläget kan Kondor inte kommentera ytterligare än att teamet som utgör den tilltänkta föreningen planerar för backens framtid, planer som har pågått sedan mars i fjol, uppger Kondor.
– Vi vill få igång driften, det har blivit mindre och mindre verksamhet där under de senaste åren, säger Robert Kondor.
Värt att nämna är att innan någon aktivitet kan starta i Ruskolabacken så finns ett omfattande renoveringsbehov inom flertalet områden.
– Vi vet att det är mycket reparationer och saker som behöver åtgärdas, säger Kondor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Förening vill driva Ruskolabacken

 1. Varför… de har ju investerat mycket i Aavasaksa och de investerar ca. fyra miljoner kronor i år också. Plus privata pengar. Inte finns det kunder till det urgamla Ruskola.

 2. Förr i världen var det Friluftsfrämjandet som fixade det de övriga i Ötå inte klarade av..
  Detta på. 60 talet och på helt ideella villkor…
  Jag var med då,..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.