Förening vill driva Ruskolabacken

ÖVERTORNEÅ: Driften av slalombacken i Ruskola har varit knapphändig de senaste åren. Backen kan dock få en framtid, en förening vill nu få till ett arrendeavtal med Övertorneå kommun så att den populära backen får leva vidare.

Säsongen 2018 arrenderade Tureholms golfklubb Ruskolabacken. Nu är dock en ny arrendator aktuell till att sköta driften av området, en förening som bland annat Övertorneåbon Robert Kondor är involverad i.
– Från våran sida ska vi nu efter jul och nyår sätta oss ned med kommunen och försöka få till ett arrenderingsavtal. Vi jobbar på den punkten så att vi kan ta över driften och köra igång, även om det bara blir i mindre skala men vi kommer att försöka att köra igång, så fort det bara går, säger Robert Kondor.
I nuläget kan Kondor inte kommentera ytterligare än att teamet som utgör den tilltänkta föreningen planerar för backens framtid, planer som har pågått sedan mars i fjol, uppger Kondor.
– Vi vill få igång driften, det har blivit mindre och mindre verksamhet där under de senaste åren, säger Robert Kondor.
Värt att nämna är att innan någon aktivitet kan starta i Ruskolabacken så finns ett omfattande renoveringsbehov inom flertalet områden.
– Vi vet att det är mycket reparationer och saker som behöver åtgärdas, säger Kondor.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Förening vill driva Ruskolabacken

 1. Varför… de har ju investerat mycket i Aavasaksa och de investerar ca. fyra miljoner kronor i år också. Plus privata pengar. Inte finns det kunder till det urgamla Ruskola.

 2. Förr i världen var det Friluftsfrämjandet som fixade det de övriga i Ötå inte klarade av..
  Detta på. 60 talet och på helt ideella villkor…
  Jag var med då,..

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.

Hjördis får folk att skina

Efter jobb på de flesta butiker i Övertorneå gjorde Hjördis Lakso slag i saken och startade en egen butik. Året var 1988 och efter det har hon varit Hjördis med oerhört många. Inte minst för kvinnorna som behövt göra sig fina till fest eller allmänt velat få något nytt att ta på sig.