fbpx

Föreslår negativt covid-19-test för inresa till Sverige

Folkhälsomyndigheten föreslår striktare restriktioner och krav på negativt covid-19-test för inresa till Sverige. Enligt en begäran som Folkhälsomyndigheten skickat in till regeringen.

Det råder inreseförbud till Sverige från de flesta länderna utanför EU, inklusive Storbritannien, men även från Danmark och Norge. För att minska risken för spridning av olika virusvarianter, begär nu Folkhälsomyndigheten att restriktionerna för inresande till Sverige från samtliga länder ska skärpas. För utländska medborgare som reser in i Sverige begär Folkhälsomyndigheten till justitiedepartementet om att krav ska införas gällande negativt test för covid-19. Testet får vara max 48 timmar gammalt. Svenska medborgare och övriga som reser in i landet och av olika skäl inte har testat sig innan avresan ska göra det samma dag som de anländer.

– Läget förändras oerhört snabbt i omvärlden och olika virusvarianter kan finnas i fler länder än de vi känner till. Därför anser Folkhälsomyndigheten att det är det viktigt att få de nya restriktionerna på plats, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “Föreslår negativt covid-19-test för inresa till Sverige

 1. Kuinkahan paljon lomalaiset suomesta toi tänne koronaa Haaparantaan joulu ja uudenvuoden aikoihin. Eihän täällä juuri ollut koronaa. Nyt alkaa kohta eteläsuomalaisten hiihtoloma ja varmasti kävisivät Haaparannalla mutkan ennen lappiin menoa, mutta on nyt onneksi vaikiampaa.

 2. Det var på tiden, äntligen! Men hur många möten det behövs och utredningar innan det börjar gälla. Och vem vågar ta det beslutet i detta mötenas drömland.

 3. Tuskin ruotti saa tässä mitään aikaan, kun ei se ole onnistunut muussakaan.Toivottavaa olisi, että ruotsi saisi rajansa kiinni, jotta tautia ei tulisi lissää ennää tornioon.kiitos kiitos takc takc.

 4. Perfekt detta borde man gjort för ett år sedan för och få ordning på coronaeländet.

 5. Skydda människor är viktigaste av allt sen efter Coronapandemin får mänskligheten ordna allt annat som komma skall på ett annat sätt som förhoppningsvis inte kräver människoliv.

 6. Det sa jag redan i våras. För snart ett år sedan. Dags för tomtarna i FHM att vakna?
  Trots alla sina missbedömningar så tillåts de bara fortsätta. Trots snart 12000 döda. 🙁

  Stäng gränserna, även mot Finland givetvis. Nedstängning nu tack.

 7. Det vore väl på tiden att skärpa inresevillkoren generellt. Frågan är hur dessa kommer att slå på snusförsäljningen. Men med lite framförhållning kan de som redan idag (olagligen) förmedlar detta otium till vårt grannland i öster öka sin smuggelranson för att klara efterfrågebristen som kommer att breda ut sig i Finland. Starkt ekonomisk tillväxt väntas i alla led – som bekant är det relation mellan tillgång och efterfrågan som bestämmer priset. Sannolikt kommer det så kallade ”Haparandasnuset” att nå nya toppnoteringar på svarta snusbörsen.
  Och för det finska tullväsendet gäller att skärpa kontrollerna för att därigenom stärka statskassan rejält.

  Detta kan bli hur intressant som helst.

  • No ei tule. Ensin ruottalaiset diskuteeraavat vuoden. Toimeenpano kestää toisen vuoden.toivottavasti suomi saa rajan kiinni.taas tänään puoli haaparantaa torniossa ostoksilla.

   • Ja suomalaiset ovat Ruotsin kaupassa, tulevat Suomesta hakemaan corona Ruotsista.
    Ihmellistä että toisten maata pitää syyttää kuin ihmiset menevät koko ajan yli, kuin on sukua kummallakin puolella.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.