fbpx

Föreslår negativt covid-19-test för inresa till Sverige

Folkhälsomyndigheten föreslår striktare restriktioner och krav på negativt covid-19-test för inresa till Sverige. Enligt en begäran som Folkhälsomyndigheten skickat in till regeringen.

Det råder inreseförbud till Sverige från de flesta länderna utanför EU, inklusive Storbritannien, men även från Danmark och Norge. För att minska risken för spridning av olika virusvarianter, begär nu Folkhälsomyndigheten att restriktionerna för inresande till Sverige från samtliga länder ska skärpas. För utländska medborgare som reser in i Sverige begär Folkhälsomyndigheten till justitiedepartementet om att krav ska införas gällande negativt test för covid-19. Testet får vara max 48 timmar gammalt. Svenska medborgare och övriga som reser in i landet och av olika skäl inte har testat sig innan avresan ska göra det samma dag som de anländer.

– Läget förändras oerhört snabbt i omvärlden och olika virusvarianter kan finnas i fler länder än de vi känner till. Därför anser Folkhälsomyndigheten att det är det viktigt att få de nya restriktionerna på plats, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “Föreslår negativt covid-19-test för inresa till Sverige

 1. Kuinkahan paljon lomalaiset suomesta toi tänne koronaa Haaparantaan joulu ja uudenvuoden aikoihin. Eihän täällä juuri ollut koronaa. Nyt alkaa kohta eteläsuomalaisten hiihtoloma ja varmasti kävisivät Haaparannalla mutkan ennen lappiin menoa, mutta on nyt onneksi vaikiampaa.

 2. Det var på tiden, äntligen! Men hur många möten det behövs och utredningar innan det börjar gälla. Och vem vågar ta det beslutet i detta mötenas drömland.

 3. Tuskin ruotti saa tässä mitään aikaan, kun ei se ole onnistunut muussakaan.Toivottavaa olisi, että ruotsi saisi rajansa kiinni, jotta tautia ei tulisi lissää ennää tornioon.kiitos kiitos takc takc.

 4. Perfekt detta borde man gjort för ett år sedan för och få ordning på coronaeländet.

 5. Skydda människor är viktigaste av allt sen efter Coronapandemin får mänskligheten ordna allt annat som komma skall på ett annat sätt som förhoppningsvis inte kräver människoliv.

 6. Det sa jag redan i våras. För snart ett år sedan. Dags för tomtarna i FHM att vakna?
  Trots alla sina missbedömningar så tillåts de bara fortsätta. Trots snart 12000 döda. 🙁

  Stäng gränserna, även mot Finland givetvis. Nedstängning nu tack.

 7. Det vore väl på tiden att skärpa inresevillkoren generellt. Frågan är hur dessa kommer att slå på snusförsäljningen. Men med lite framförhållning kan de som redan idag (olagligen) förmedlar detta otium till vårt grannland i öster öka sin smuggelranson för att klara efterfrågebristen som kommer att breda ut sig i Finland. Starkt ekonomisk tillväxt väntas i alla led – som bekant är det relation mellan tillgång och efterfrågan som bestämmer priset. Sannolikt kommer det så kallade ”Haparandasnuset” att nå nya toppnoteringar på svarta snusbörsen.
  Och för det finska tullväsendet gäller att skärpa kontrollerna för att därigenom stärka statskassan rejält.

  Detta kan bli hur intressant som helst.

  • No ei tule. Ensin ruottalaiset diskuteeraavat vuoden. Toimeenpano kestää toisen vuoden.toivottavasti suomi saa rajan kiinni.taas tänään puoli haaparantaa torniossa ostoksilla.

   • Ja suomalaiset ovat Ruotsin kaupassa, tulevat Suomesta hakemaan corona Ruotsista.
    Ihmellistä että toisten maata pitää syyttää kuin ihmiset menevät koko ajan yli, kuin on sukua kummallakin puolella.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103