fbpx

Företagare fick inspiration

HAPARANDA: I torsdags arrangerades en nätverksträff för kvinnliga företagare samt kvinnor som funderar på att starta företag i Haparanda.
Vid premiärträffen som hölls i november i fjol deltog cirka 70 kvinnor och nu anslöt närmare 40 deltagare till kvällsträffen som ägde rum på Haparanda stadshotell.
Arrangörerna bakom nätverksträffen var Nyföretagarcentrum Nord och Haparanda stad.
Målsättningen med nätverksträffen är att deltagarna ska knyta kontakter, inspireras, utbyta erfarenheter och kunskaper med varandra.
Deltagarna lyssnade på en föreläsning ledd av Frida Andersson som startade ett bryggeri och ett gästgiveri i Överkalix. I dagsläget är hon verksam som företagsrådgivare.
Utöver detta genomförde deltagarna en form av grupparbete samt bolla idéer som rörde företagande i Haparanda.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Företagare fick inspiration

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.