fbpx

Företagsklimatet i dalen under snittet

Enligt Svenskt Näringslivs årliga undersökning om företagsklimat i Sverige får Övertorneå kommun sitt högsta betyg någonsin vad gäller det sammanfattande omdömet – som uppges vara den tyngst vägande rankningsfaktorn. Betyget för i år är 3,43 mot 3,16 förra året.

Områden där Övertorneå har klivit framåt gäller exempelvis upphandling, information, vägledning och tjänstepersoners attityd till företagande.

Vad gäller det sammanfattande omdömet har Haparanda dippat från 3,28 förra året till 2,81, medan Pajala har dippat från 2,49 till 2,42.

Alla tre kommunerna i Tornedalen har alltså ett sämre betyg än snittet i landet, som är 3,46.

Ett område där Haparanda har klivit framåt gäller kommunens upphandling, och et område där Pajala har fått ett lite bättre resultat i år än året innan gäller kommunens handläggningstider.

Vad gäller företagens engagemang för att förbättra företagsklimatet har Haparanda och Pajala bottenbetyg, 2,66 respektive 2,73. Att jämföras med Övertorneå som har 3,4.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Företagsklimatet i dalen under snittet

  1. Angående artikeln i Bladet där en klick företagare spyr sitt missnöje över kommunens arbete med företagsklimatet stämmer inte och jag anser att dom inte representerar alla företagares syn i det stora hela i kommunen. Min uppfattning sedan många år tillbaka är att kommunen och dess tjänstemän genomgående ställer upp i möjligaste mån för företagandet i kommunen och även att näringslivssekreteraren gör ett bra arbete. Även svenskt Näringslivs undersökning ger hittills högsta betyg för Ötå nu. I Haparanda som dippar i samma undersökning upplever företagarnas ordf inte att klimatet försämrats. Det är märkligt att överlag i samhället ropar olika grupper om att kommun, region och stat ensam ska vara den som fixar allt. Min tanke går till Kennedys bevingade ord omsatt till kommunal nivå, ”Fråga inte vad kommunen kan göra för dig, utan fråga vad du kan göra för kommunen”!

  2. För några dagar sedan hade bladet en märklig artikel om företagsklimatet i Övertorneå där en liten grupp fick företräda samtliga företagare i kommunen . De presenterades som företagarna i Övertorneå . Det borde i stället ha klargjorts att det var en liten grupp på åtta personer som fick uttrycka sin inställning. Nu tycker jag att bladet intervjuar gruppen om dessa resultat.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN