fbpx

Förlängd distansundervisning på gymnasiet i Haparanda

Distansundervisningen vid Tornedalsskolan i Haparanda förlängs till och med sista januari.

Detta beslutade Krisledningsnämnden i Haparanda i onsdags, den 20 januari.

Att nämnden inte väntar på besked från Folkhälsomyndigheten och Regeringen uppges bero på den höga smittspridningen i kommunen.

Högstadiet i Haparanda har däremot undervisning på plats. Men delar av Gränsskolans verksamhet fortsätter att bedriva i Tornedalsskolans lokaler fram till 31 januari. På så sätt kan Gränsskolan frigöra utrymme för elever och lärare.

Krisledningsnämnden beslutade att barn- och ungdomsförvaltningen ska föra en nära dialog med Smittskydd Norrbotten om behovet av andra åtgärder för att förhindra eventuell smittspridning på högstadiet.

Vidare beslutade nämnden att kommunens idrottsanläggningar, ungdomens hus och biblioteket ska vara fortsatt stängt januari ut.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Förlängd distansundervisning på gymnasiet i Haparanda

  1. Det myndigheterna brukar skylla på är väl att många barn har föräldrar som jobbar inom vården och som alltså behövs på sina arbetsplatser. Därför tvingar man alla barn, även barn vars föräldrar inte anses viktiga, att vara i skolan – även om föräldrarna faktiskt har möjlighet att själva stanna hemma. Myndigheterna skyller även på att exempelvis mormödrar skulle behöva vara barnvakt och då riskera att smittas. Det verkar ju lite konstigt att ett barn, som ju påstås inte sprida särskilt mycket smitta, då skulle smitta just sin mormor. Argumenten håller inte. Barnen smittas och smittar andra i grundskolan eftersom de där samlas i stora grupper i små utrymmen.

  2. Är det mindre risk för smittspridning på mellan- och lågstadiet?
    Och hur kommer det för sig att smittan inte sprider sig där?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.