fbpx

Förödande brand på turistanläggning

SÄRKIMUKKA:Hela innandömet förstördes i huvudbyggnaden på turismanläggningen Pine tree lodge i Särmimukka, utanför Kangos. ”Det här är förödande för verksamheten, vi skulle ha öppnat upp fullt för besökare i mitten av november, säger Sara Väisänen.

Strax före 21-tiden under tisdagskvällen larmades om brand på turismanläggningen i Särkimukka, en av de anläggningar som Johan och Sara Väisänen driver.
– Branden startade i en elbastu som finns belägen inne i huvudbyggnaden, säger Sara Väisänen och uppger att branden spred sig till väggar och tak i huvudbyggnaden.
– Innandömet i hela huvudbyggnaden blev förstört, säger Sara Väisänen.

I nuläget kan man inte säga hur byggnadens stomme och takstolar klarat sig. Paret Väisänen med personal försökte släcka branden, innan Räddningstjänsterna från Vittangi och Junosuando anlände. Mycket av innandömet som inte blev lågornas rov blev rök- och värmeskadat.
– Vi utrymde gäster och personal och brandalarm samt utrymning fungerade bra och vi fick ut alla, säger Sara Väisänen, som lyckligtvis kunde konstatera att ingen blev skadad.

Efter att Covid-19-smittan ett längre tag drabbat besöksnäringen hårt såg man fram mot en ny säsong.
– Branden var förödande för verksamheten. Johan, jag och personalen är chockade. Det är svårt att i det här läget säga någonting, vi har inte sovit under hela natten, uppger Sara Väisänen under onsdagsförmiddagen.
Nu blir branden vid Pine tree lodge i Särkimukka ett försäkringsärende.
– Vi hoppas att alla nu kan samarbeta på ett bra sätt, säger Sara Väisänen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Förödande brand på turistanläggning

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.