fbpx

Förödande brand på turistanläggning

SÄRKIMUKKA:Hela innandömet förstördes i huvudbyggnaden på turismanläggningen Pine tree lodge i Särmimukka, utanför Kangos. ”Det här är förödande för verksamheten, vi skulle ha öppnat upp fullt för besökare i mitten av november, säger Sara Väisänen.

Strax före 21-tiden under tisdagskvällen larmades om brand på turismanläggningen i Särkimukka, en av de anläggningar som Johan och Sara Väisänen driver.
– Branden startade i en elbastu som finns belägen inne i huvudbyggnaden, säger Sara Väisänen och uppger att branden spred sig till väggar och tak i huvudbyggnaden.
– Innandömet i hela huvudbyggnaden blev förstört, säger Sara Väisänen.

I nuläget kan man inte säga hur byggnadens stomme och takstolar klarat sig. Paret Väisänen med personal försökte släcka branden, innan Räddningstjänsterna från Vittangi och Junosuando anlände. Mycket av innandömet som inte blev lågornas rov blev rök- och värmeskadat.
– Vi utrymde gäster och personal och brandalarm samt utrymning fungerade bra och vi fick ut alla, säger Sara Väisänen, som lyckligtvis kunde konstatera att ingen blev skadad.

Efter att Covid-19-smittan ett längre tag drabbat besöksnäringen hårt såg man fram mot en ny säsong.
– Branden var förödande för verksamheten. Johan, jag och personalen är chockade. Det är svårt att i det här läget säga någonting, vi har inte sovit under hela natten, uppger Sara Väisänen under onsdagsförmiddagen.
Nu blir branden vid Pine tree lodge i Särkimukka ett försäkringsärende.
– Vi hoppas att alla nu kan samarbeta på ett bra sätt, säger Sara Väisänen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Förödande brand på turistanläggning

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.