fbpx

Förödande brand på turistanläggning

SÄRKIMUKKA:Hela innandömet förstördes i huvudbyggnaden på turismanläggningen Pine tree lodge i Särmimukka, utanför Kangos. ”Det här är förödande för verksamheten, vi skulle ha öppnat upp fullt för besökare i mitten av november, säger Sara Väisänen.

Strax före 21-tiden under tisdagskvällen larmades om brand på turismanläggningen i Särkimukka, en av de anläggningar som Johan och Sara Väisänen driver.
– Branden startade i en elbastu som finns belägen inne i huvudbyggnaden, säger Sara Väisänen och uppger att branden spred sig till väggar och tak i huvudbyggnaden.
– Innandömet i hela huvudbyggnaden blev förstört, säger Sara Väisänen.

I nuläget kan man inte säga hur byggnadens stomme och takstolar klarat sig. Paret Väisänen med personal försökte släcka branden, innan Räddningstjänsterna från Vittangi och Junosuando anlände. Mycket av innandömet som inte blev lågornas rov blev rök- och värmeskadat.
– Vi utrymde gäster och personal och brandalarm samt utrymning fungerade bra och vi fick ut alla, säger Sara Väisänen, som lyckligtvis kunde konstatera att ingen blev skadad.

Efter att Covid-19-smittan ett längre tag drabbat besöksnäringen hårt såg man fram mot en ny säsong.
– Branden var förödande för verksamheten. Johan, jag och personalen är chockade. Det är svårt att i det här läget säga någonting, vi har inte sovit under hela natten, uppger Sara Väisänen under onsdagsförmiddagen.
Nu blir branden vid Pine tree lodge i Särkimukka ett försäkringsärende.
– Vi hoppas att alla nu kan samarbeta på ett bra sätt, säger Sara Väisänen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Förödande brand på turistanläggning

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.