fbpx

Försämrad statlig service i Norrbotten

NORRBOTTEN: Den statliga servicen har försämrats i hela landet sedan 1997. Det visar en ny rapport från Fackförbundet ST. Under perioden 1997 till 2017 har antalet myndighetskontor minskat med 37 procent.
Rapporten, som baseras på statistik från Statistiska centralbyrån visar att det idag finns 982 serviceställen, som exempelvis lokala kontor för Skatteverket och Försäkringskassan. I Norrbottens län har antalet serviceställen minskat med 23 procent sedan 1997.

– En väl fungerande statlig service är viktig för medborgarna. Därför är den här minskningen olycklig. Arbetsförmedlingens planerade nedläggning av hälften av sina kontor runt om landet riskerar nu att försämra situationen ytterligare, säger Britta Lejon, förbundsordförande på Fackförbundet ST

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Försämrad statlig service i Norrbotten

  1. Med tanke på tillgängligheten på webben till Skatteverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedling är det väl ändå fel att dra slutsatsen att själva servicen försämrats. För det krävs en mer grundlig analys. Det fysiska besöket är knappast nödvändigt idag. Troligtvis är servicen bättre i hela landet jämfört med 1997.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Söker samarbeten för fiskeprogram i Tornedalen

Ett tv-program som involverar Torneälven samt andra närliggande älvar i Norrbotten kan eventuellt komma att spelas in i sommar och nästa år. Produktionsteamet söker nu samarbete med  kommuner och lokala företag till programidén.

Broderade sina rötter

– Uppgiften började med att vi skulle ta fram bilder från våra rötter. Jag valde bilden där mormor och jag står på en trappa. För att få fram fler föremål och mer fakta fick jag kontakta släkten, säger Ann-Christine Haupt.