fbpx

Försvarsmaktens helikoptrar transporterar covid-patienter

ÖSTRA NORRBOTTEN: Under fredagen förstärktes intensivvården i norra Sverige. Helikoptrar från Försvarsmakten finns nu som resurs för transport av covid-19 patienter, en är stationerad i Luleå.

Ombord på helikoptern som tillhör Helikopterflottiljen finns helikoptersjuksköterskor och intensivvårdsläkare från Region Norrbotten. I ett pressmeddelande från region Norrbotten står det att uppdraget är tydligt och det är att frakta covid-sjuka patienter som är intuberade och i respirator som kommer att transporteras mellan sjukhus. Transporterna kommer vid behov att ske under dagtid alla dagar i veckan.

Innan förstärkningen med helikopter från Försvarsmakten så har den ordinarie ambulanshelikoptern inom Region Norrbotten fraktat patienter som varit sjuka i covid-19. Fram tills idag har sex transporter genomförts.

– Nu när vi går in i högsäsongen för vår ambulanshelikopter är det väldigt bra att vi kan förstärka transporterna med Försvarsmaktens helikopter. Tack vare den kan vår ordinarie helikopter transportera patienter med andra skador och sjukdomar, säger Per Marcusson, verksamhetschef Ambulanshelikoptern Norrbotten.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Försvarsmaktens helikoptrar transporterar covid-patienter

  1. Mycket bra att man kan samarbeta med försvarets resurser under fredstid,bara att gratulera det beslutet hoppas på att det bara är en början. Vid olyckor av alla slag behövs alla resurser som finns tillgängliga samarbete. Det är om vi arbeter tillsammans som vi kan bli bättre

  2. Från vilka län kom de sex genomförda transporterna? Är det samarbetet med Södermanland som de kör på?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN