fbpx

Fortsatt högt smittoläge

Ytterligare 92 personer i Norrbotten har konstaterats vara smittad av covid-19.

Enligt Region Norrbottens uppdatering den 25 maj har nu totalt 24.364 personer i länet konstaterats vara smittade av covid-19.

Enligt senaste uppdateringen vårdas 39 personer med covid-19 på sjukhus i länet, varav nio får intensivvård.

(Efter den gångna helgen konstaterades 302 personer i länet vara smittade (123 på fredag, 132 på lördag och 47 på söndag). Då vårdades 41 personer på sjukhus).

Ytterligare elva personer med bekräftad covid-19 har avlidit i Norrbotten sedan slutet av april. Totalt uppges nu 258 smittade personer i länet ha avlidit sedan pandemin startade.

Till och med vecka 19 har 92.138 personer fått en vaccindos medan 28.281 personer har fått två doser.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Fortsatt högt smittoläge

  1. det kommer att bli mer och mer så länge envisa kyrmyniskat fortsätter att inte bära mask, man börjar fundera om folk gör det med flit eller är dom så enfaldiga

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.