fbpx

Fortsatt ökning av coronaviruset

Smittspridningen i länet fortsätter att öka. Under gårdagen rapporterades 192 nya fall och under söndagen ytterligare 127.

14 personer vårdas på sjukhus varav tre får intensivvård. I onsdags har Smittskyddsläkaren i Norrbotten och Folkhälsomyndigheten haft ett möte där det diskuterats om det bör införas allmänna råd i Norrbotten för att minska smittspridningen, men beslut om allmänna råd fattades inte. Ett nytt möte med Region Norrbotten och Folkhälsomyndigheten kommer däremot att ske under måndagen.

Smittskyddsläkaren uppmanade tidigare under veckan att det är av yttersta vikt att alla norrbottningar verkligen tänker på att stanna hemma vid symtom, hålla avstånd och vara noga med handhygienen, avstå från kalas och festligheter och hellre umgås inom den egna familjen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Fortsatt ökning av coronaviruset

 1. Smittan i Torneå kommer från Haparanda. Ett haparandagäng har varit på besök på Vanha Mestari. Gränsen borde stängas direkt.

 2. PalleRungqvist Sverige borde stänga sin gräns helt mot Finland för vi vill inte ha mer corona från finland.

  • Enligt Region Norrbottens statistik för vecka 45 bekräftades 35 fall i Haparanda. Totalt sedan pandemins utbrott har Haparanda 89 bekräftade fall.
   Incidens per 1000 invånare vecka 45 ligger på 3,61.

   Hälsningar, Lisette Olsson-Höghäll, Haparandabladet

 3. Kanske dags att vårdpersonalen i Haparanda inom äldreomsorg och hemtjänst ska få tillåtelse att använda munskydd på jobbet och inte endast visir. Kul när personalen arbetat före symtomen brutit ut och sen smittat många i värsta fall! 🤯🤯

 4. Stäng gränsen åt båda håll minst en månad.
  Sulkekaa rajat molempaan suuntaan vähintäs kuukaudeksi.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.