fbpx

Fortsatt ökning av coronaviruset

Smittspridningen i länet fortsätter att öka. Under gårdagen rapporterades 192 nya fall och under söndagen ytterligare 127.

14 personer vårdas på sjukhus varav tre får intensivvård. I onsdags har Smittskyddsläkaren i Norrbotten och Folkhälsomyndigheten haft ett möte där det diskuterats om det bör införas allmänna råd i Norrbotten för att minska smittspridningen, men beslut om allmänna råd fattades inte. Ett nytt möte med Region Norrbotten och Folkhälsomyndigheten kommer däremot att ske under måndagen.

Smittskyddsläkaren uppmanade tidigare under veckan att det är av yttersta vikt att alla norrbottningar verkligen tänker på att stanna hemma vid symtom, hålla avstånd och vara noga med handhygienen, avstå från kalas och festligheter och hellre umgås inom den egna familjen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Fortsatt ökning av coronaviruset

 1. Smittan i Torneå kommer från Haparanda. Ett haparandagäng har varit på besök på Vanha Mestari. Gränsen borde stängas direkt.

 2. PalleRungqvist Sverige borde stänga sin gräns helt mot Finland för vi vill inte ha mer corona från finland.

  • Enligt Region Norrbottens statistik för vecka 45 bekräftades 35 fall i Haparanda. Totalt sedan pandemins utbrott har Haparanda 89 bekräftade fall.
   Incidens per 1000 invånare vecka 45 ligger på 3,61.

   Hälsningar, Lisette Olsson-Höghäll, Haparandabladet

 3. Kanske dags att vårdpersonalen i Haparanda inom äldreomsorg och hemtjänst ska få tillåtelse att använda munskydd på jobbet och inte endast visir. Kul när personalen arbetat före symtomen brutit ut och sen smittat många i värsta fall! 🤯🤯

 4. Stäng gränsen åt båda håll minst en månad.
  Sulkekaa rajat molempaan suuntaan vähintäs kuukaudeksi.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.