fbpx

Fortsatt paus för Astra Zenecas vaccin

Fortsatt paus för Astra Zenecas vaccin – påverkar Norrbottens takt i vaccineringen.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA, meddelande under torsdagen att Astra Zenecas vaccin ska vara säkert och effektivt.

Men Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket rekommenderar att fortsatt pausa vaccination med Astra Zenecas vaccin då de vill analysera utlåtandet djupare innan Sverige ger vaccinet grönt ljus.

Region Norrbotten uppger i ett pressmeddelande att detta innebär att det kan dröja en vecka innan Region Norrbotten kan börja ge vaccinet igen. Men när besked kommer, om hur Astra Zenecas vaccin ska användas, är Region Norrbotten beredda att snabbt öka vaccinationstakten igen.

”Folkhälsomyndigheten har poängterat att regionerna ska fortsätta att erbjuda vaccin till äldre personer före yngre med de andra vaccin som finns tillgängliga”.

– Det är ett besked som vi känner oss trygga med och har följt sedan start, säger Pia Näsvall, chefläkare och vaccinationssamordnare.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Fortsatt paus för Astra Zenecas vaccin

  1. Astra Zeneca, ett Wallenbergägt bolag som inte håller ingående avtal med Sverige! Och är vaccinet säkert kan man undra? Bolaget har fått 10-tals miljarder kronor för att utveckla och producera vaccin för bl.a. Sverige. Här kritisera borgar högern regeringen för ”senfärdighet” här och nu! Var är problemet, jo hos företaget, men det talar högern inte om?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN