fbpx

Fortsatt skadegörelse i centrala Haparanda

Natten mot torsdag kontaktades polisen gällande skadegörelse på en fönsterruta på en fastighet i centrum i Haparanda.

En anmälan upprättades.

Under natten och morgonen upptäcks ytterligare skadegörelser på fönster i centrum, på en skola och på en livsmedelsbutik.

Ingen misstänkt person har påträffats.

Sedan början av april har polisen fått in flera anmälningar om skadegörelse i centrum. Det handlar om att någon gärningsman (eller några gärningsmän) roar sig med att skjuta med något slags vapen mot bland annat inglasade balkonger.

Polisen har tidigare gått ut och vädjat till allmänheten att höra av sig till polisen om de ser, eller har sett, något som kan kopplas i samband med händelserna.
Rådet är att antingen komma in till polisstationen eller lämna tips via polisen.se.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Fortsatt skadegörelse i centrala Haparanda

  1. De som skjutit sönder fönster i Haparanda, är det kanske den nya generationen av blivande Epa & A-traktor förare i Haparanda?

  2. Finns det inga poliser i Haparanda under nattetid? Sitter dom och dricker kaffe bakom lås och bom. Ett stort fånge ris åt föräldrar som låter sina barn
    härja på stan! Skärp er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.