fbpx

Fortsatt skadegörelse i centrala Haparanda

Natten mot torsdag kontaktades polisen gällande skadegörelse på en fönsterruta på en fastighet i centrum i Haparanda.

En anmälan upprättades.

Under natten och morgonen upptäcks ytterligare skadegörelser på fönster i centrum, på en skola och på en livsmedelsbutik.

Ingen misstänkt person har påträffats.

Sedan början av april har polisen fått in flera anmälningar om skadegörelse i centrum. Det handlar om att någon gärningsman (eller några gärningsmän) roar sig med att skjuta med något slags vapen mot bland annat inglasade balkonger.

Polisen har tidigare gått ut och vädjat till allmänheten att höra av sig till polisen om de ser, eller har sett, något som kan kopplas i samband med händelserna.
Rådet är att antingen komma in till polisstationen eller lämna tips via polisen.se.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Fortsatt skadegörelse i centrala Haparanda

 1. De som skjutit sönder fönster i Haparanda, är det kanske den nya generationen av blivande Epa & A-traktor förare i Haparanda?

 2. Även bilar har blivit beskjutna under färd – med luftgevär.

 3. Finns det inga poliser i Haparanda under nattetid? Sitter dom och dricker kaffe bakom lås och bom. Ett stort fånge ris åt föräldrar som låter sina barn
  härja på stan! Skärp er.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka