fbpx

Fortsatta besöksrestriktioner

Besöksrestriktionerna i vården fortsätter att gälla under sommaren inom Region Norrbotten.

I ett pressmeddelande uppger regionen att även om smittspridningen minskar är läget i vården mycket ansträngt.

”På grund av det ansträngda läget där personalen sliter hårt kan Region Norrbotten inte riskera att covid-19 sprids på sjukhusen”.

– Vi måste vidta alla åtgärder vi kan för att förhindra det, och tyvärr är besökare en risk, säger Anna Pohjanen, chef för Division Läns 2.

Vidare uppges att den som vill besöka en anhörig som vårdas på sjukhus eller hälsocentralernas observationsplatser måste kontakta personal på avdelningen innan. Om särskilda skäl finns kan besök för enstaka personer tillåtas.

– Om du har svårt sjuka anhöriga eller andra viktiga skäl för ett besök så ska du inte tveka att kontakta vårdenheten och rådgöra med dem. Då kan ni komma överens om, och hur, besöket kan genomföras så säkert som möjligt. Vi vill också påminna om att du som besöker vården, oavsett skälet till ditt besök, fortsatt ska bära munskydd.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Fortsatta besöksrestriktioner

 1. Visst önskar jag också att vi kunde arbeta utan all skyddsutrustning, men vi måste följa restriktionerna och ”gilla läget” Om Alla hjälps åt så kanske vi kan återfå det ”normala livet” inom en snar framtid 🙏🙏

 2. Tänk om anhöriga kunde tänka efter före.
  Anhöriga hälsar på suckar över att de måste ha munskydd, de har ju fått båda vaccindoserrna.
  Vi går hela dagarna på jobbet med munskydd och visir, vi använder munskydd på fritiden när vi handlar eller uträttar ärenden.
  Snälla tänk efter före: Använd munskydd och håll avståndet!!
  Trots vaccin och utan symtom så kan du bära på viruset, du kan fortfarande smitta andra och du kan fortfarande själv bli sjuk!!!

  • Mycket bra skrivet!
   Jag har använt munskydd i offentliga miljöer ända sedan epidemin började.
   Det borde vara krav på munskydd även i Sverige som det är i många andra länder. Inte bara mesiga tips och råd.

 3. Säger som Boris Jonsson om inte nu så när ska vi känna oss trygga och släppa på alla Restriktioner?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.