fbpx

Fortsättning på tillfälliga lättnader

Regeringen föreslår att de tillfälliga lättnaderna i arbetsvillkoret och karensvillkoret ska gälla tills vidare.

I propositionen föreslås även att den tillfälliga möjligheten för regeringen att meddela undantag från den så kallade femårsregeln för företagare ska gälla tills vidare.

– Vi står nu i början av en lågkonjunktur och det ekonomiska läget framåt är osäkert. Därför är det viktigt att individer som förlorar sitt arbete får möjlighet att ställa om och söka nytt jobb och samtidigt behålla den trygghet och stabilitet som a-kassan innebär, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Fortsättning på tillfälliga lättnader

 1. Har jobbat i Kiruna, Skellefteå och det senaste 40 åren har jag bott i Boden och haft hela länet som arbetsplats
  Så med andra ord vill man jobba så finns det jobb

 2. Vad skall man säga om minister Johan Persson? En förvirrad person! I veckan hade han en presskonferans om ”stora nyheter” i arbetsmarknads politiken med kollegan utbildningsminister Persson. Mycket prat om den s.k. arbetslinjen det enda som var nyheten var nya utredningar! En stor eloge dock, att man fortsätter med sosse politiken med A.kassan, som enligt högern är emot arbetslinjen??!!

  • Svar till Vilket namn duger:
   Finns jobb lite här och där bara man är redo för jobb och flytt.
   Kolla bland annat Platsjournalen hos arbetsförmedlingen.
   En fördel med flytt är att man får högre lön än vad dom betalar i bland annat Haparanda.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka