fbpx

Framtidens löneadministration i Haparanda och Övertorneå

TORNEDALEN: Haparanda och Övertorneå kommuner ska inleda ett samarbete som innebär en gemensam löneadministration. Kommunerna kommer att ha en gemensam hantering av löneprocesserna med utgångspunkt från platsoberoende tjänster och hög digitaliseringsgrad. 

Att kommuner samarbetar inom löneadministration är inte något nytt men dock att ingen av kommunerna är värdkommun inom samarbetet är unik, enligt ett pressmeddelande från kommunerna.

– Vi är de två första kommunerna i landet som samarbetar om en gemensam löneadministration utan att någon av kommunerna är värdkommun. Vi är med på lika villkor, säger Niclas Asplund, HR-chef i Haparanda stad. – Det här är unikt i Sverige. Samarbete ger oss möjligheten att ligga i teknisk framkant och leda utvecklingen, fortsätter han. En gemensam, virtuell och platsoberoende löneadministration ska möjliggöra för kommunerna att samnyttja och säkra kompetens och specialistfunktioner. I förlängningen är ambitionen är att erbjuda fler parter att gå med i denna samverkan.

Den 1 januari inleds samarbetet.

– Tillsammans kan vi öka mervärdet och ta tillvara de synergieffekter som finns. Det finns otroligt mycket att vinna på det här samarbetet. Vi går en spännande framtid till mötes,  säger Lena Muskos, personalchef på Övertorneå kommun.

 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Framtidens löneadministration i Haparanda och Övertorneå

 1. detta är inte unikt på nått sätt. finns liknande samarbeten på ett 10-tal orter i landet. bara politiks populism mellan centerpartier i nämnda kommuner. Det är fakta.

 2. Samverkan i östra Norrbotten har pågått länge, resultatet har varit minimalt. Problemet är att dessa två kommuner är för små för att det ska bli en synbar effekt på kvalitet kompetens och kostnader. Man försökte ju göra precis det som beskrivs i artikeln för några år sedan då happis ötå ö-Kalix och kalix skulle ha en gemensam lönehantering. Det blev inget eftersom politikerna i övertorneå satte stopp ännu en gång.

 3. bra att små kommuner samarbetar med viss administration i dagens datoriserade samhälle, men glöm inte reservrutiner och backup för ev olägenheter

 4. Mobiltelefonerna hos kommunen verkar ju faktiskt funka bra. Lätt att få tag på folk där.

 5. Återstår att se om det blir likadant som med telefoner papperslösa kommun mm. Som har varit så framåt och nyttigt till kommunens verksamhet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.