fbpx

Fredsmanifestation för Ukraina

Fredsmanifestation för Ukraina på Victoriatorget i Haparanda/Torneå. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

På tisdagskvällen anordnades en fredsmanifestation i Haparanda och Torneå, för att visa stöd till folket i Ukraina.

Uppskattningsvis omkring 200 personer samlades vid 17.30-tiden i Haparanda och marscherade sedan i ett fackeltåg till Victoriatorget på gränsen mellan Haparanda och Torneå. Evenemanget var opolitiskt men initiativet till manifestationen kom från Socialdemokraterna i Torneå, för att visa stöd till Ukraina och för att uppmärksamma en öppen gräns.

Väl framme på Victoriatorget hölls fredstal av Nina Waara, gruppledare (S) Haparanda samt även av Torneås motsvarighet Henna Knuuti och även av kommunalråd i Haparanda Sven Tornberg (C). Maria Granström från Haparanda avslutade manifestationen med sång.

Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Fredsmanifestation för Ukraina

  1. Sånt här hjälper dock inte ukrainarna det minsta. Hade varit bättre om ni alla stannat hemma och istället skänkt ukrainarna bensinpengarna så de kan köpa ammunition.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.