fbpx

Fyra nya dödsfall

TORNEDALEN: Enligt onsdagens rapport från region Norrbotten har ytterligare fyra personer avlidit och ytterligare åtta personer konstaterats smittade av covid-19. Totalt är antalet konstaterade fall i Norrbotten nu uppe i 164 personer. 

Just nu vårdas 42 personer på sjukhus, 10 av dem får intensivvård. Region Norrbotten avsåg att sända pressträff idag klockan 13.00 på sin hemsida men på grund av tekniska fel gick pressträffen inte att följa.

”Vi jobbar på att lösa det så snart som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet så kommer sändningen att läggas ut i efterhand”, uppgav regionen på hemsidan.

Siffrorna vad gäller antal fall avser tiden från klockan 08.00 föregående vardag till klockan 08.00 idag, den 15 april. 

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Fyra nya dödsfall

 1. forts.-Det snackas mycket om att plana ut kurvan, och att vi inte ännu vet om detta är rätt eller fel metod. Inte förrän pandemin är över har vi facit säger de vilsna experterna Vad fasen, är inte 2192 döda facit nog, och vi har nog inte ens kommit halvvägs ännu. Vi planar inte ut någon kurva, vi utplånar! Sedan en vecka tillbaks har vi ett högre dödstal än Italien Näe, denna väg leder nog tyvärr ingen annanstans än till Dödsskuggans dal.

 2. Ära vare Gud i höjden! Sverige fortsätter envist att hävda att flockimmunitet är den mycket tveksamma väg vi skall vandra för att vi skall bli kvitt pandemin. Till en början lät det väl vettigt….Men det är ju bara det att nu dör, människor i tusental, offrade på Svea rikes enorma virusaltare De som hittills gått ur tiden hade aldrig egentligen någon chans pga Sveriges avvaktande, passiva agerande.Vi reagerar istället för att agera, vi står och tittar på medan våra grannländer gör precis tvärtom, samtidigt som de ifrågasätter oss och den vansinniga svenska strategin.
  Det snackas mycket om-

 3. Mycket och dessa fall tystas, inkompetenta personer i kommunen!
  Yngre borde kvalificerade sig för att ersätta och snabbt !!!!

 4. Hur många coronasmittade finns i Haparanda kommun.varförfår man inte veta det

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.