Fyra nya dödsfall

TORNEDALEN: Enligt onsdagens rapport från region Norrbotten har ytterligare fyra personer avlidit och ytterligare åtta personer konstaterats smittade av covid-19. Totalt är antalet konstaterade fall i Norrbotten nu uppe i 164 personer. 

Just nu vårdas 42 personer på sjukhus, 10 av dem får intensivvård. Region Norrbotten avsåg att sända pressträff idag klockan 13.00 på sin hemsida men på grund av tekniska fel gick pressträffen inte att följa.

”Vi jobbar på att lösa det så snart som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet så kommer sändningen att läggas ut i efterhand”, uppgav regionen på hemsidan.

Siffrorna vad gäller antal fall avser tiden från klockan 08.00 föregående vardag till klockan 08.00 idag, den 15 april. 

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Fyra nya dödsfall

 1. forts.-Det snackas mycket om att plana ut kurvan, och att vi inte ännu vet om detta är rätt eller fel metod. Inte förrän pandemin är över har vi facit säger de vilsna experterna Vad fasen, är inte 2192 döda facit nog, och vi har nog inte ens kommit halvvägs ännu. Vi planar inte ut någon kurva, vi utplånar! Sedan en vecka tillbaks har vi ett högre dödstal än Italien Näe, denna väg leder nog tyvärr ingen annanstans än till Dödsskuggans dal.

 2. Ära vare Gud i höjden! Sverige fortsätter envist att hävda att flockimmunitet är den mycket tveksamma väg vi skall vandra för att vi skall bli kvitt pandemin. Till en början lät det väl vettigt….Men det är ju bara det att nu dör, människor i tusental, offrade på Svea rikes enorma virusaltare De som hittills gått ur tiden hade aldrig egentligen någon chans pga Sveriges avvaktande, passiva agerande.Vi reagerar istället för att agera, vi står och tittar på medan våra grannländer gör precis tvärtom, samtidigt som de ifrågasätter oss och den vansinniga svenska strategin.
  Det snackas mycket om-

 3. Mycket och dessa fall tystas, inkompetenta personer i kommunen!
  Yngre borde kvalificerade sig för att ersätta och snabbt !!!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.

Hjördis får folk att skina

Efter jobb på de flesta butiker i Övertorneå gjorde Hjördis Lakso slag i saken och startade en egen butik. Året var 1988 och efter det har hon varit Hjördis med oerhört många. Inte minst för kvinnorna som behövt göra sig fina till fest eller allmänt velat få något nytt att ta på sig.

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.