fbpx

Gemensam operation gav bra resultat

Mellan den sista januari och första februari genomförde den svenska polisen och tullen en gemensam operation med de finska kollegorna.

Under insatsen i Haparanda och Torneå-området kontrollerades nästan 50 personer och fordon och eftersökningar, kontroller och beslag gjordes på båda sidorna av gränsen. Beslag gjordes av bland annat vapen, fordon och narkotika.

14 olika narkotikabrott rapporterades. Fyra förare misstänks för drograttfylla, tre för grov olovlig körning och misstankar om tre brott mot knivlagen och två brott mot vapenlagen uppstod.

– Samarbetet fungerade riktigt bra och vi gjorde bra resultat, säger polisinsatschef Martin Asplund.

– Polisen fick under början av en kväll ett narkotikabrott på finsk sida som ledde till åtgärder på svenska sidan i form av en husrannsakan och beslag. Senare under kvällen stoppades ett fordon på svenska sidan där en passagerare berättade att denne hade narkotika i Finland, vilket i sin tur ledde till åtgärder i Finland – också där husrannsakan och beslag.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Gemensam operation gav bra resultat

  1. Mycket bra farbror Blå, på gangstrarna bara! Vill man dra lärdomar söderifrån (Stockholm/Botkyrka) om var man kan stävja gängkriminalitet och ”vända på stenar” som sossarna och vår egen minister skulle göra, kan man ju hålla koll på ABF också 😅

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN