fbpx

Gemensam operation gav bra resultat

Mellan den sista januari och första februari genomförde den svenska polisen och tullen en gemensam operation med de finska kollegorna.

Under insatsen i Haparanda och Torneå-området kontrollerades nästan 50 personer och fordon och eftersökningar, kontroller och beslag gjordes på båda sidorna av gränsen. Beslag gjordes av bland annat vapen, fordon och narkotika.

14 olika narkotikabrott rapporterades. Fyra förare misstänks för drograttfylla, tre för grov olovlig körning och misstankar om tre brott mot knivlagen och två brott mot vapenlagen uppstod.

– Samarbetet fungerade riktigt bra och vi gjorde bra resultat, säger polisinsatschef Martin Asplund.

– Polisen fick under början av en kväll ett narkotikabrott på finsk sida som ledde till åtgärder på svenska sidan i form av en husrannsakan och beslag. Senare under kvällen stoppades ett fordon på svenska sidan där en passagerare berättade att denne hade narkotika i Finland, vilket i sin tur ledde till åtgärder i Finland – också där husrannsakan och beslag.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Gemensam operation gav bra resultat

  1. Mycket bra farbror Blå, på gangstrarna bara! Vill man dra lärdomar söderifrån (Stockholm/Botkyrka) om var man kan stävja gängkriminalitet och ”vända på stenar” som sossarna och vår egen minister skulle göra, kan man ju hålla koll på ABF också 😅

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka