fbpx

Gemensamma nyårsfirandet är inställt

Haparanda och Torneås gemensamma nyårsfirande ”Happy new twice” ställs in, men fyrverkerierna kommer att avfyras.
– Men vad gäller programmet så anses det vara hög smittorisk, man kan inte samlas så många människor utan anvisade sittplaster, säger Hanna-Leena Ainonen, gränssamarbetsutvecklare, Haparanda stad.
Enligt plan var det först avsett att anordna ett evenemang på Viktoriatorget som innehöll bland annat eldshow och musikuppträdanden. Men på grund av skärpta restriktioner så måste städerna frångå programmet. I Finland fattades det i tisdags beslut om att olika evenemang, även utomhus, räknas som en medelstor smittorisk och är förbjudna under tiden 28 december till och med 16 januari 2022.
– Men vi kommer att skjuta fyrverkerier från EU-parken vid tolvslagen, alltså två gånger, säger Hanna-Leena Ainonen.
Uppskjutningen från EU-parken vid gränsen möjliggör att fyrverkerierna går att beskåda från olika håll i städerna och samtidigt hålla ett coronasäkert avstånd. – Alla uppmanas att hålla avstånd och ha ett tryggt nytt år, säger Hanna-Leena Ainonen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Gemensamma nyårsfirandet är inställt

 1. Dumt av kommunerna att skjuta fyrverkerier när man istället kan satsa på ljusshower istället.
  Inga föroreningar/nerskräpning i naturen och skonsamt mot djuren.
  Hoppas Haparanda- och Torneå kommun tänker till och miljömedvetet.

 2. När man läser kommentarerna och det gäller inte enbart ovanstående utan generellt så får man en känsla av att det är inte bara Örebro som tillhör det svenska ”gnällbältet” utan ni i Haparanda har kvalificerat er till samma lag, Grattis!

 3. ingen som tänker på miljön och utsläpp näää. Ingen tanke på hitresta flyktingar som upplevt explosioner i sina hemländer och kan ha traumatiska minnen kopplade till dessa smällar explosioner och ljussken efter raketer…

  • Inga trauman…de skjuter ju själv fyrverkerier.
   En som bott i södra Sverige vet…
   De börjar fira veckor innan nyår, alltså folk i allmänhet.

 4. kan man komma köpä snus och sprit till haaparannalle. tak tak kiitos kiitos

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.