fbpx

Gemensamma nyårsfirandet är inställt

Haparanda och Torneås gemensamma nyårsfirande ”Happy new twice” ställs in, men fyrverkerierna kommer att avfyras.
– Men vad gäller programmet så anses det vara hög smittorisk, man kan inte samlas så många människor utan anvisade sittplaster, säger Hanna-Leena Ainonen, gränssamarbetsutvecklare, Haparanda stad.
Enligt plan var det först avsett att anordna ett evenemang på Viktoriatorget som innehöll bland annat eldshow och musikuppträdanden. Men på grund av skärpta restriktioner så måste städerna frångå programmet. I Finland fattades det i tisdags beslut om att olika evenemang, även utomhus, räknas som en medelstor smittorisk och är förbjudna under tiden 28 december till och med 16 januari 2022.
– Men vi kommer att skjuta fyrverkerier från EU-parken vid tolvslagen, alltså två gånger, säger Hanna-Leena Ainonen.
Uppskjutningen från EU-parken vid gränsen möjliggör att fyrverkerierna går att beskåda från olika håll i städerna och samtidigt hålla ett coronasäkert avstånd. – Alla uppmanas att hålla avstånd och ha ett tryggt nytt år, säger Hanna-Leena Ainonen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Gemensamma nyårsfirandet är inställt

 1. Dumt av kommunerna att skjuta fyrverkerier när man istället kan satsa på ljusshower istället.
  Inga föroreningar/nerskräpning i naturen och skonsamt mot djuren.
  Hoppas Haparanda- och Torneå kommun tänker till och miljömedvetet.

 2. När man läser kommentarerna och det gäller inte enbart ovanstående utan generellt så får man en känsla av att det är inte bara Örebro som tillhör det svenska ”gnällbältet” utan ni i Haparanda har kvalificerat er till samma lag, Grattis!

 3. ingen som tänker på miljön och utsläpp näää. Ingen tanke på hitresta flyktingar som upplevt explosioner i sina hemländer och kan ha traumatiska minnen kopplade till dessa smällar explosioner och ljussken efter raketer…

  • Inga trauman…de skjuter ju själv fyrverkerier.
   En som bott i södra Sverige vet…
   De börjar fira veckor innan nyår, alltså folk i allmänhet.

 4. kan man komma köpä snus och sprit till haaparannalle. tak tak kiitos kiitos

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.