fbpx

Gemensamma nyårsfirandet är inställt

Haparanda och Torneås gemensamma nyårsfirande ”Happy new twice” ställs in, men fyrverkerierna kommer att avfyras.
– Men vad gäller programmet så anses det vara hög smittorisk, man kan inte samlas så många människor utan anvisade sittplaster, säger Hanna-Leena Ainonen, gränssamarbetsutvecklare, Haparanda stad.
Enligt plan var det först avsett att anordna ett evenemang på Viktoriatorget som innehöll bland annat eldshow och musikuppträdanden. Men på grund av skärpta restriktioner så måste städerna frångå programmet. I Finland fattades det i tisdags beslut om att olika evenemang, även utomhus, räknas som en medelstor smittorisk och är förbjudna under tiden 28 december till och med 16 januari 2022.
– Men vi kommer att skjuta fyrverkerier från EU-parken vid tolvslagen, alltså två gånger, säger Hanna-Leena Ainonen.
Uppskjutningen från EU-parken vid gränsen möjliggör att fyrverkerierna går att beskåda från olika håll i städerna och samtidigt hålla ett coronasäkert avstånd. – Alla uppmanas att hålla avstånd och ha ett tryggt nytt år, säger Hanna-Leena Ainonen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Gemensamma nyårsfirandet är inställt

 1. Dumt av kommunerna att skjuta fyrverkerier när man istället kan satsa på ljusshower istället.
  Inga föroreningar/nerskräpning i naturen och skonsamt mot djuren.
  Hoppas Haparanda- och Torneå kommun tänker till och miljömedvetet.

 2. När man läser kommentarerna och det gäller inte enbart ovanstående utan generellt så får man en känsla av att det är inte bara Örebro som tillhör det svenska ”gnällbältet” utan ni i Haparanda har kvalificerat er till samma lag, Grattis!

 3. ingen som tänker på miljön och utsläpp näää. Ingen tanke på hitresta flyktingar som upplevt explosioner i sina hemländer och kan ha traumatiska minnen kopplade till dessa smällar explosioner och ljussken efter raketer…

  • Inga trauman…de skjuter ju själv fyrverkerier.
   En som bott i södra Sverige vet…
   De börjar fira veckor innan nyår, alltså folk i allmänhet.

 4. kan man komma köpä snus och sprit till haaparannalle. tak tak kiitos kiitos

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.