fbpx

Göran Forsmark avliden

Göran Forsmark i rollen som general Sandels och major Lagerberg i Krigsoperan från 2009. Foto: Marianne Berglund

Skådespelaren Göran Forsmark är död. Han hittades avliden i sitt hem under tisdagen, rapporterar Aftonbladet.

Göran Forsmark föddes i Malmberget och utbildade sig senare på Teaterhögskolan i Malmö i slutet av 1970-talet. Några av de roller som många kan förknippa Göran Forsmark med är Stig i filmen Jägarna och Thomas Terselius i tv-serien Skärgårdsdoktorn.

I filmatiseringen av Mikael Niemis roman Populärmusik från Vittula spelade Göran Forsmark rollen som Birger, pappan till huvudkaraktären Matti.

År 2009 var Göran Forsmark med i Bengt Pohjanen och Kaj Chydenius föreställning Krigsoperan, och 2016 var han med i Tornedalsteaterns produktion Malmens väg i samband med teaterns 30-årsjubileum.

Göran Forsmark blev 65 år gammal.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Göran Forsmark avliden

 1. Träffade Göran i Haparanda där han skulle spela Von Döbelns. I Torneå hittade han ett öl med samma namn. Detta fick honom att köpa och smaka.
  Har sett honom på Norrbottensteatern. Onekligen en stor skådis i mina ögon.
  Hoppas att fler har fått njuta av hans yrkesroll.

  • Jag träffade också honom i Haparanda . Han spelade Sandels och ölen heter Sandels inte von Döbeln

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.