fbpx

Grönt ljus för hela Norrbotniabanan

Regeringen fattar beslut om att planeringen för Norrbotniabanans etapp mellan Skellefteå–Luleå ska påbörjas direkt och att byggstarten ska skrivas in i den kommande infrastrukturplanen.
– Norrbotniabanan är så otroligt viktig, inte bara för norra Sverige, utan för hela Sverige. Det är en nationell angelägenhet och en prioritering för den här regeringen, sa infrastrukturminister Tomas Eneroth under presskonferensen.

Regeringen ger nu ett förtydligande direktiv till Trafikverket om att planeringen mellan Skellefteå och Luleå ska påbörjas direkt och att en byggstart ska inkluderas i den kommande infrastrukturplanen som beslutas till våren. Dagens beslut innebär också att Trafikverket kan säkra sin kompetens i projektet redan nu när planeringen mellan Umeå och Skellefteå närmar sig slutet, enligt ett pressmeddelande från Norrbotniabanegruppen.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Grönt ljus för hela Norrbotniabanan

  1. Kan bli spännande detta med Norrbotniabanan…tänker mest på när aktivisterna drivit på för att få stopp på kalkbrytningen på Gotland Tex.. Kan bli oanade konsekvenser av detta…En del politiker vill importera cementen för att slippa bokföra utsläppen från cementtillverkningen på Sveriges Konto…

  2. högerpatrasket med moderaterna i spetsen låtsas vara för inves. i norrbottniabanan nu före valet. men om olyckan är framme och extrem högern skulle få majoritet i valet så är de till 100% säkert att dom prioriterar en satsning på en ny ”ringled” mellan täby/nacka och centerns högborg i centrala stockholm. högern säger att vi inte har råd både men en satsning på en höghastighetsbana i södra sverige och banan i norr. så klart inte när man tänker sänka skatten för miljonärerna som kostar minst 70 miljarder.

    • När ett Sverige i förfall så varför inte kommunister med i förstörelse , främst med Socialdemokraterna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN