fbpx

Grönt ljus för utbyggnad av fängelset i Haparanda

Anstalten i Haparanda ska byggas ut med 80 platser. Foto: Eva Spiik

Kriminalvården går vidare med arbetet för att utöka anstalten Haparanda.

Kriminalvårdens generaldirektör tog i måndags ett initieringsbeslut om att fortsätta förberedelserna för att bygga ut anstalten med 80 nya platser, vilket i förlängningen innebär cirka 50 nya arbetstillfällen.

– Det känns jättebra eftersom vi har ett stort behov av nya platser inom Kriminalvården, men också eftersom det ger nya jobb till Haparanda, säger Janne Wallin, chef för region Nord inom Kriminalvården.

Han påminner om att anstalten hade för drygt ett år sedan 19 platser, vilket utökades till 56. Med en utbyggnad blir det totala antalet cirka 130 platser.

Enligt initieringsbeslutet blir det också ett platsbyggd typhus och inte moduler, som den senaste utbyggnaden består av.

Målet är att det nya huset ska stå klart i början av 2027.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Grönt ljus för utbyggnad av fängelset i Haparanda

 1. Ojdå vilka muntergökar😂. Håller naturligtvis med om orsaken till att vi skattebetalare får betala kalaset i årtionden framåt. Eller som vår tidigare statsminister ”svetsloppan” Stefan Löfven sade, – Jag såg det inte komma😂😂.

  Å andra sidan när vi redan har skiten här så ser jag gärna att Happis tar hand om det än någon annan kommun. Det skapar ju måååånga schyssta kneg.

 2. Kanske bra för Haparanda, om klienterna (banditerna) inte blir kvar här (utan utvisas om det går) och om personalen rekryteras från stan och inte andra städer i Sverige, eller ännu värre från Finland, då blir det ingen kommunalskatt. Egentligen mest sorgligt för Sverige hur den immigrerade brottsligheten exploderat (i dubbel bemärkelse). ”Sverjevän” eller inte (för att recitera chefredaktörens tidigare kommentar om icke rödgröna), må envar fundera över tingens ordning i riket och rösta därefter i nästa val. Tänk tanken att staten i all hast måste bygga nödsjukhus pga en ny dödlig smittsam pestsjukdom, hade det också varit en god nyhet om det sjukhuset hamnat i Haparanda?

 3. Kan vi ta hand om allt som kommer med på köpet ? Vi kan ju inte ta hand om det som redan finns ?! Eller ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN