fbpx

Gropen ligger på Blocket

Ägarbolaget till "gropen" har nu annonserat fastigheten och ett utvecklingsprojekt till försäljning. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Tomterna Patan 1 och Patan 2, i folkmun kända som ”gropen” intill riksgränsen  är nu till salu. 

Ägarbolaget Destination Gränsstaden Fastigheter AB publicerade en annons på blocket under måndagens eftermiddag. Prislappen som uppges i annonsen ligger på 15.000.000 kronor.

I annonsen beskrivs ett projekt som ägs av Destination Gränsstaden Fastigheter AB. Enligt beskrivningen omfattar projektet konceptuell utveckling av Patan-kvarteret i området Rajalla-gränsen i Haparanda och Torneå.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Gropen ligger på Blocket

 1. Simu kanske vill köpa den? Hon har ju påbörjat bygget, så kanske hon kan slutföra sitt projekt? Om inte annat kan hon ju ta ett dopp i gropen.

  • Plana ut och gör isrink. Allmänheten får åka skrillor, spela hockey och bandy, för en peng. Bokning av rink etc. Swe vs Fin Derby skulle nog kratta in stålar allt.

 2. Gör en ädelfiskdamm med inplanterad öring, regnbåge och forell. Smäll upp ett rökeri i anslutning till dammen. Ta ut kostnad för fiske och rökning av fångsten för den som så önskar.
  Kostnaden ska vara skälig så folk har råd att fiska, men så att verksamheten går runt.
  Utbilda via gymnasium eller länstyrelsen de som ska sköta detta.
  Jag lovar att turister och även lokalbefolkningen kommer att gilla statsnära fiske utan behov av båt.

  • Kan kommunen dra dit avloppsrören så blir det som det var förr i tiden. Och kostar ej lika mkt som att tömma den. Tänk på miljön.

 3. 15 miljoner för ett dött projekt och en grop, blir nog kommunen som till slut köper det här, men priset lär nog sänkas innan en sån affär är möjlig.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.