Grov mordbrand kvarstår som brottsrubricering

Vid polisens tekniska undersökning i restaurangen har bevis framkommit som tyder på att branden i söndags kan ha varit anlagd.  Foto: Lisette Olsson-Höghäll
Vid polisens tekniska undersökning i restaurangen har bevis framkommit som tyder på att branden i söndags kan ha varit anlagd.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Utredningen av branden i restaurangen på Storgatan i Haparanda fortsätter. Polisens tekniker har hittat tecken på att branden inte har startat av naturliga orsaker.

Det var tidigt i söndags morse som en brand utbröt i en restaurang i centrala Haparanda. Räddningstjänsten fick branden under kontroll och släckte den innan spridning till övriga fastigheten var ett faktum.
Området utanför restaurangen spärrades av och bevakades via ett vaktbolag fram till lunchtid under måndagen så att ingen skulle beträda brandplatsen före polisens tekniker anlänt till platsen för att undersöka brandorsaken närmare.
Branden rubricerades inledningsvis som grov mordbrand och samma rubricering kvarstår ännu under torsdagens eftermiddag.
– Utredningen fortsätter och framförallt med det tekniska. Vi kommer att skicka material för vidare analys till NFC, nationellt forensiskt center och så får vi se vad svaren blir, säger Per-Anders Heikkilä, gruppchef för grova brott i Norrbotten.
Polisens tekniker har hittat spår som tyder på att brandorsaken inte har uppkommit av naturliga skäl, i klarspråk så är den troligtvis anlagd. Branden har startat i själva restaurangdelen, inte i köksavdelningen.
– Det finns inga tecken på att det är någon naturlig brandorsak, men vi tittar på alla bitar, säger Per-Anders Heikkilä.
Hur omfattande skadorna hann bli inne i lokalen av brandens lågor är oklart.
– Jag har inte varit på plats själv men jag har sett bilder. Branden släcktes ju ganska snabbt men det är ju rökskador framförallt, säger Per-Anders Heikkilä.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Grov mordbrand kvarstår som brottsrubricering

  1. Försäkringspremierna blir bara högre och högre vad kan det bero på?? Snart kommer bara de med de mycket goda inkomster att ha råd att teckna försäkring.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.