fbpx

Gruffalon har förlorat sina horn

Under midsommarhelgen har någon tagit statyn Gruffalons horn. Statyn invigdes med pompa och ståt i början på juni av Sven Tornberg (C).
— Det är ledsamt. Barnen var så stolta och glada över Gruffalon. De har jobbat ett år med projektet och före midsommar var vi där i Sjumilaskogen som vi kallar det och lämnade en krans ill Gruffalon, säger Katarina Björkman, förskollärare på avdelningen Hallonet.

Hon är besviken över den onödiga förstörelsen som går ut över förskolebarnen som är initiativtagare till Gruffalon.
Tilltaget upptäcktes under söndagen av hennes kollega på Elevens förskola. Någon eller några har tagit hornen och satt dit petflaskor istället. Kollegan hade letat efter hornen men inte hittat dom. Vad som händer nu får bero till efter semestrarna. Om de ska kontakta konstnären och höra om han kan göra nya horn.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Gruffalon har förlorat sina horn

  1. Varför förstöra något som dom små och stora vart med och skapa. Motgift nr1: Placera allt som skapas av stora och små på gräsplätten bakom polisstationen nära helikopterplattan. Motgift nr 2: Ge förövarna en chans att vara delaktiga i skapandet nära helikopterplattan. Nu barn, vuxna och förövare. Nu måste vi springa 50 meter söderut för en helikopter kommer med blåljus. Spänning gör att förstörelse var nog inte så viktig. Så landa/starta många gånger, med blåljus och gärna med sirener.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.