fbpx

Gruffalon har förlorat sina horn

Under midsommarhelgen har någon tagit statyn Gruffalons horn. Statyn invigdes med pompa och ståt i början på juni av Sven Tornberg (C).
— Det är ledsamt. Barnen var så stolta och glada över Gruffalon. De har jobbat ett år med projektet och före midsommar var vi där i Sjumilaskogen som vi kallar det och lämnade en krans ill Gruffalon, säger Katarina Björkman, förskollärare på avdelningen Hallonet.

Hon är besviken över den onödiga förstörelsen som går ut över förskolebarnen som är initiativtagare till Gruffalon.
Tilltaget upptäcktes under söndagen av hennes kollega på Elevens förskola. Någon eller några har tagit hornen och satt dit petflaskor istället. Kollegan hade letat efter hornen men inte hittat dom. Vad som händer nu får bero till efter semestrarna. Om de ska kontakta konstnären och höra om han kan göra nya horn.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Gruffalon har förlorat sina horn

  1. Varför förstöra något som dom små och stora vart med och skapa. Motgift nr1: Placera allt som skapas av stora och små på gräsplätten bakom polisstationen nära helikopterplattan. Motgift nr 2: Ge förövarna en chans att vara delaktiga i skapandet nära helikopterplattan. Nu barn, vuxna och förövare. Nu måste vi springa 50 meter söderut för en helikopter kommer med blåljus. Spänning gör att förstörelse var nog inte så viktig. Så landa/starta många gånger, med blåljus och gärna med sirener.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka