fbpx

”Ha handlingarna redo”

För att underlätta gränskontrollen vid svenskfinska gränsen önskar polisen att de som vill passera ska ha sina handlingar redo.

Inreseförbudet innebär i korthet att inresande utlänningar från samtliga länder omfattas av krav på antingen uppvisande av negativt provsvar och/eller andra särskilda villkor för inresa.

Endast utlänningar som tillhör en undantagen grupp (exempelvis personer under 18 år, personer bosatta i Sverige, deltagare i hälso- och sjukvårdstransporter och personal inom transportsektorn) behöver inte ha ett negativt covid-test för inresa. Inte heller svenska medborgare omfattas av kravet på negativt covid-test.

För att minska risken för köbildning vid gränsen, där polisen gör kontroller, påminner polisen påminna om följande:

• Ha ditt negativa covid-test samt övriga aktuella handlingar redo inför kontrollen.

• Är du svensk medborgare eller tillhör en undantagen grupp underlättar det om du har id-handlingar eller andra handlingar som styrker detta redo inför kontrollen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “”Ha handlingarna redo”

 1. Japp och värre lär det nog bli. Än är inte allt över. Inte ens krigstid var det väl såhär spärrat?!

 2. Ja, fy bubblan. Från att ha vistats vid ”Världens fredligaste gräns” är vi numera statister i nåt som påminner om att passera Checkpoint Charlie i Berlin under kalla kriget. Bra ändå att en närtida affärside kan vara att sälja souviner från Järnridåns tid i ”Torniohapaaranta”…..sånt säljer ännu i Berlin, funkar säkert i Happis också!

 3. Förstår problemet,
  Tyvärr har Finska styrkan steppat upp.
  Vi måste passera för att vi har en viktig arbetsuppgift i vårat kära grannland. Sen det nya förslaget kom så behandlas man som kriminell.
  Har inte haft några problem tidigare men nu är bemötandet under all kritik.
  Skulle gärna slippa denna passage😔

  • man blir bemött så som man bemöter dom som arbetar vid gränsen, vi åker över gränsen minst 1gr per vecka inga problem, är det så svårt att ha alla papper i ordning?

   • jag åker 5 gånger i veckan över gränsen och det spelar ingen roll hur min attityd är, deras är för jävlig ändå och jag är till och med finsk medborgare men när jag bor i happis så klassas jag som kriminell, smittbärare etc. 🙁

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN