fbpx

Halka orsakade trafikolycka

PAJALA: Vid 16-tiden kallades polis, räddningstjänst samt ambulans till en trafikolycka i centrala Pajala. Lyckligtvis skadades ingen person vid sammanstötningen

Enligt räddningsledare Calle Mettäniemi på Räddningstjänsten i Pajala, berodde olyckan på halkan som uppstått i den väl trafikerade korsningen på Soukolovägen, mellan Colorama och Bykrogen.

Med blinkande blåljus från ett flertal utryckningsfordon såg det mer dramtiskt ut än det var. Enligt polisen Alf Hjärtström som förhörde de inblandade vid sammanstötningen, hade en personbil i korsningen glidit in i bakändan av den framförvarande personbilen, med endast plåtskador som följd.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Halka orsakade trafikolycka

 1. Håller med Rock. Det är mycket olyckligt att media rapporterar på detta sätt.
  Halkan kan vara en bidragande orsak. Om halkan är orsaken till en dödsolycka så är, enligt media, föraren oskyldig till händelsen. Men rent logiskt kanske det är så att om föraren varit berusad så var detta faktum orsaken till olyckan??Eller?
  Varför inte rapportera på ett korrekt PK-sätt.

 2. Ofta handlar det om att man har startar sin resa för sent och därför kör onödigt fort.

  • Instämmer!

   Trafiken har även blivit mer kaotisk och otrygg efter införandet av högerregeln. Speciellt när det kommer till ovannämnda korsning. En rondell (cirkulationsplats) hade varit lämplig att bygga där.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka