fbpx

Halka orsakade trafikolycka

PAJALA: Vid 16-tiden kallades polis, räddningstjänst samt ambulans till en trafikolycka i centrala Pajala. Lyckligtvis skadades ingen person vid sammanstötningen

Enligt räddningsledare Calle Mettäniemi på Räddningstjänsten i Pajala, berodde olyckan på halkan som uppstått i den väl trafikerade korsningen på Soukolovägen, mellan Colorama och Bykrogen.

Med blinkande blåljus från ett flertal utryckningsfordon såg det mer dramtiskt ut än det var. Enligt polisen Alf Hjärtström som förhörde de inblandade vid sammanstötningen, hade en personbil i korsningen glidit in i bakändan av den framförvarande personbilen, med endast plåtskador som följd.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Halka orsakade trafikolycka

 1. Håller med Rock. Det är mycket olyckligt att media rapporterar på detta sätt.
  Halkan kan vara en bidragande orsak. Om halkan är orsaken till en dödsolycka så är, enligt media, föraren oskyldig till händelsen. Men rent logiskt kanske det är så att om föraren varit berusad så var detta faktum orsaken till olyckan??Eller?
  Varför inte rapportera på ett korrekt PK-sätt.

 2. Ofta handlar det om att man har startar sin resa för sent och därför kör onödigt fort.

  • Instämmer!

   Trafiken har även blivit mer kaotisk och otrygg efter införandet av högerregeln. Speciellt när det kommer till ovannämnda korsning. En rondell (cirkulationsplats) hade varit lämplig att bygga där.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.