fbpx

Halkan ställer in bussturer i Tornedalen

TORNEDALEN: Just nu är det extremt halt på vägarna runt om i länet. På grund av halkan har dagens samtliga fem bussturer mellan Haparanda och Övertorneå fått ställas in. 

– Det går inte att köra, det är glashalt mellan Haparanda och Övertorneå, säger Inger Olofsson på Tapanis buss.

Väghållaransvaret för den aktuella sträckan, riksväg 99 ligger på Trafikverket och NCC sköter underhållet på uppdrag av dem.

– Det är kört där idag. Han har börjat sanda klockan 10.44 och sandar fortfarande, säger Johan Bäck, projektledare på Trafikverket.

Vid halt väglag kontrollerar NCC regelbundet behovet av sandning och mängd där efter.

– Vi har varit och mätt där inatt vid tolv, ett tiden och vi har varit med två bilar idag åt det där hållet och sandat, och det är sandat igår också, säger Jan-Olov Svanberg, platschef på NCC.

Bussar längs sträckan har blivit inställda idag, hur tror du det kommer sig om ni har sandat?

– Det vet jag inte jag har inte fått indikationer på att det har blivit inställt någonting, vi har ju sandat där. Det var från Pello och uppåt, det sa länstrafiken i alla fall, säger Jan-Olov Svanberg.

Linje 53 som trafikerar sträckan Haparanda-Övertorneå samt linje 54 som trafikerar Haparanda-Pajala är inställda på grund av halkan.

Även andra busslinjer vid kusten och inlandet dras med förseningar, på länstrafikens hemsida finns information.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Halkan ställer in bussturer i Tornedalen

 1. Vägunderhållet mellan Haparanda och Pajala är minimalt ,tror det är 15 år sedan jag såg en rejäl väghyvel efter denna väg.
  Sandningen har de inte startat än denna vinter.
  Dessutom är vägen söder om Hedenäset så smal att det inte går att måla en mittmarkering på asfalten, då är vänsterdäcket hela tiden på fel sida om markeringen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.