Halkan ställer in bussturer i Tornedalen

TORNEDALEN: Just nu är det extremt halt på vägarna runt om i länet. På grund av halkan har dagens samtliga fem bussturer mellan Haparanda och Övertorneå fått ställas in. 

– Det går inte att köra, det är glashalt mellan Haparanda och Övertorneå, säger Inger Olofsson på Tapanis buss.

Väghållaransvaret för den aktuella sträckan, riksväg 99 ligger på Trafikverket och NCC sköter underhållet på uppdrag av dem.

– Det är kört där idag. Han har börjat sanda klockan 10.44 och sandar fortfarande, säger Johan Bäck, projektledare på Trafikverket.

Vid halt väglag kontrollerar NCC regelbundet behovet av sandning och mängd där efter.

– Vi har varit och mätt där inatt vid tolv, ett tiden och vi har varit med två bilar idag åt det där hållet och sandat, och det är sandat igår också, säger Jan-Olov Svanberg, platschef på NCC.

Bussar längs sträckan har blivit inställda idag, hur tror du det kommer sig om ni har sandat?

– Det vet jag inte jag har inte fått indikationer på att det har blivit inställt någonting, vi har ju sandat där. Det var från Pello och uppåt, det sa länstrafiken i alla fall, säger Jan-Olov Svanberg.

Linje 53 som trafikerar sträckan Haparanda-Övertorneå samt linje 54 som trafikerar Haparanda-Pajala är inställda på grund av halkan.

Även andra busslinjer vid kusten och inlandet dras med förseningar, på länstrafikens hemsida finns information.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Halkan ställer in bussturer i Tornedalen

 1. Vägunderhållet mellan Haparanda och Pajala är minimalt ,tror det är 15 år sedan jag såg en rejäl väghyvel efter denna väg.
  Sandningen har de inte startat än denna vinter.
  Dessutom är vägen söder om Hedenäset så smal att det inte går att måla en mittmarkering på asfalten, då är vänsterdäcket hela tiden på fel sida om markeringen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Full fart för skärgårdstrafiken

Inledningen av säsongen pekade på en dyster sommar för den kommersiella skärgårdstrafiken, utifrån många avbokningar i juni. – Men sedan kom det en otippad vändning, säger skepparen och skärgårdsentreprenören Kim Innala.

Hemliga planer på finsk Robinson

TORNEÅ: HB kan idag avslöja att en inspelning av en finsk Expedition Robinson med B-kändisar kan bli verklighet när filmbolaget Mastiff filmar den svenska versionen i Haparanda skärgård.

Seskarösågens start gynnas av pandemin

SESKARÖ: Coronakrisen har stärkt sågverksindustrin i Tornedalen. HB har kollat med två sågverk. Seskarö Sågverk kör igång med ett skift och 15 anställda i augusti och har efterfrågan på allt virke från Seskarö. Jutos Timber i Teurajärvi ökar både produktion och investeringar.

Oro inför Robinson

– Se hur det gick i Gällivare. Det kom massor av människor utifrån för underhållsjobb i gruvan – och man tvingades stänga ner samhället på grund av smittspridningen. – Vem tar ansvaret om samma sak händer i lilla Haparanda när massor av människor kommer utifrån för Robinson-inspelningarna. Jag är djupt oroad.

Redo för fotbollspremiär

Nu står alla fotbollsspelare i startblocken för att börja spela matcher efter en extremt lång försäsong med bara träning. HB har träffat en förväntansfullt tränare. – Det smäller till på söndag med hemmamatch mot Öjeby IF (div 5 lag) i Lilla Coop Cup, säger Haparanda FF:s tränare Jouko Liakka.

Hård kritik mot chef på kommunen

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Ökar försäljningen trots coronakrisen

– Vi har i Tornedalen en särskild kraft och en sisu som kanske inte finns på andra håll. Jaxal är utan tvekan ett resultat av den kraften. Det säger Ida Hjort-Rova, 30 år, vd vid Jaxal AB, Övertorneås näst största industriföretag. Ett företag som rekryterar och växer mitt i coronakrisen.