fbpx

Halkan ställer in bussturer i Tornedalen

TORNEDALEN: Just nu är det extremt halt på vägarna runt om i länet. På grund av halkan har dagens samtliga fem bussturer mellan Haparanda och Övertorneå fått ställas in. 

– Det går inte att köra, det är glashalt mellan Haparanda och Övertorneå, säger Inger Olofsson på Tapanis buss.

Väghållaransvaret för den aktuella sträckan, riksväg 99 ligger på Trafikverket och NCC sköter underhållet på uppdrag av dem.

– Det är kört där idag. Han har börjat sanda klockan 10.44 och sandar fortfarande, säger Johan Bäck, projektledare på Trafikverket.

Vid halt väglag kontrollerar NCC regelbundet behovet av sandning och mängd där efter.

– Vi har varit och mätt där inatt vid tolv, ett tiden och vi har varit med två bilar idag åt det där hållet och sandat, och det är sandat igår också, säger Jan-Olov Svanberg, platschef på NCC.

Bussar längs sträckan har blivit inställda idag, hur tror du det kommer sig om ni har sandat?

– Det vet jag inte jag har inte fått indikationer på att det har blivit inställt någonting, vi har ju sandat där. Det var från Pello och uppåt, det sa länstrafiken i alla fall, säger Jan-Olov Svanberg.

Linje 53 som trafikerar sträckan Haparanda-Övertorneå samt linje 54 som trafikerar Haparanda-Pajala är inställda på grund av halkan.

Även andra busslinjer vid kusten och inlandet dras med förseningar, på länstrafikens hemsida finns information.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Halkan ställer in bussturer i Tornedalen

 1. Vägunderhållet mellan Haparanda och Pajala är minimalt ,tror det är 15 år sedan jag såg en rejäl väghyvel efter denna väg.
  Sandningen har de inte startat än denna vinter.
  Dessutom är vägen söder om Hedenäset så smal att det inte går att måla en mittmarkering på asfalten, då är vänsterdäcket hela tiden på fel sida om markeringen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.