fbpx

Halva svenska folket bakom fossilförbud

På Naturskyddsföreningens senaste pressträff om klimatet fick samtliga åtta riksdagspartier svara på om de ställer sig bakom Naturskyddsföreningens förslag om ett förbud om fossila bränslen från 2030.

Bara ett parti, Miljöpartiet, vill att det ska vara förbjudet att använda fossila bränslen från 2030. Vänsterpartiet öppnar för ett förbud, men inget av de andra partierna ställer sig positiv. Samtidigt ställer sig hälften av det svenska folket bakom ett fossilförbud till 2030, enligt en färsk Sifo-undersökning som Naturskyddsföreningen beställt. Bara femton procent av de tillfrågade ställer sig mycket negativa till ett förbud. På pressträffen visade Naturskyddsföreningen att Sveriges rättvisa koldioxidbudget är slut redan om 4 år, om inte utsläppen minskar snabbare än idag, skriver Naturskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Halva svenska folket bakom fossilförbud

 1. När jordklotets största vulkaner inframtiden får sina utbrott och askan kommer att täcka jordens yta så kommer temperaturen automatiskt att sjunka 8-10 grader och då är miljökraven uppfyllda med råge.

 2. Vilka lögner och trams. Lönar sej att hämta in diesel från öst billigt och bra. Skiljer mååånga, många kronor nu. Billigare och billiga ju längre österut man tar sej. Sätt långtradarna i arbete och mer frihet åt folket med billigare drivmedel.

  By the way försök köra en Tesla i -25, kommer inte många mil och frusen blir man.

 3. En tankeställare kanske är på sin plats…Polernas isar smälter just nu i en takt som innebär att det skulle ta ca 12 dagar för att fylla hela Norrbottens län med motsvarande 1 kubikmeter vatten per kvadratmeter…… Fint arv ni önskar lämna till era barn, kanske ska köpa dem en flytväst….

  • På vilket sätt menar du att polarisarna smälter mindre av att jag blir fattigare? Har du varit och mätt dessa isar eller tror du blint på allt som sägs på TV? Är du medveten om att klimatet alltid har förändrats? Det är liksom så allt här på jorden fungerar. Jag menar inte att avgaser är hälsosamma, men när nu bensinen är en förutsättning för att jag ska ta mig till jobbet för att tjäna pengar så att jag kan köpa mat till mina barn, ja, då prioriterar jag det och inte i första hand polarisarna.

 4. Knappast är så många svenskar så korkade som påstås i artikeln. Nej, koldioxiden är ju egentligen väldigt viktig för naturen. Allt detta tjat om fossilförbud och liknande är en ursäkt för att höja skatterna för vanligt folk. Om det skulle vara så att halva svenska folket vill ha ett fossilförbud kan ju den halvan lägga ner sin förbrukning så blir miljön säkert jättefin. För min del kan vi gärna dela upp Sverige i två delar. De i den södra halvan kan sedan få sitt fossilförbud medan vi häruppe kan få leva i frihet från sådana idiotiska påfund.

 5. Som man frågar får man svar.
  Tror inte ett dugg att hälften vill har fossilförbud överhuvudtaget.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.