fbpx

Hammarström fortsätter som kommunalråd i Pajala

PAJALA: Ulrica Hammarström (S) fortsätter som kommunstyrelsens ordförande och därmed kommunalråd i Pajala under nästa mandatperiod. Hon kommer att leda en koalition av totalt fem partier som tillsammans har 12 av fullmäktiges 21 mandat.

Det här blev klart efter torsdagskvällens medlemsmöte med socialdemokratiska arbetarpartiet i Pajala.

De fem partierna är S med sex mandat, KD tre mandat, Sjvp ett mandat, C ett mandat och M ett mandat. Det blir sammanlagt 12 mandat och det innebär att om något av Sjpv, C och M skulle hoppa av så har man fortfarande en majoritet bakom sig.

Två samarbetsalternativ fanns på bordet vid medlemsmötet. Det andra alternativet bestod av S, V och M det vill säga ett tydligt vänsterstyre med totalt 11 mandat förutom M:s enda mandat. Vid omröstningen vann dock alternativet regnbågskoalitionen ledd av S med 13 röster mot 10.

Uppdaterad 30 okt kl 12.12. 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Hammarström fortsätter som kommunalråd i Pajala

 1. Alla partier som inte stödjer centraliseringspolitik verkar samarbeta.
  Kvar står Framtid med V och tittar på. Det får mig att tänka på ett gammalt ordspråk
  ”arga katter får rivet skinn” Efter en valrörelse där framtid turnerat i byarna för
  att ersätta avsaknaden av egen politik med en smutskastningskampanj, men det misslyckades. Det parti som kallar sig framtid-S är ju egentligen Dåtid-S med en gammal agenda om centralisering och nedstängning av all tänkbar service ute i byarna med en dröm om att få titulera sig borgmästare över en stad. Nej det är så att ALLA byar ska leva, även Pajala.

 2. återigen har ett parti som låtsas tillhöra (s) värdegrunder har förlorat ett val för andra gången. och det är jag mycket glad över. för framtid s har ingen som delar s) värdegrund. men deras värdegrund är att dom tycker Kristerssons sköter de bra fast alla med arbetargrund tycker tvärtom. så min fråga till framtid S, är är de inte tid och ändra partibeteckningen så ni inte drar oss inom sossarna till fördrärvet och kalla er för pajala sd istället? för de väl där era värderingar är!

 3. i övertorneå är det tyst för att allt är redan klart. centern har klart med mandaten som stöd av högerpartiet framtid s(d) och extrem höger partiet kd. och som det verkar vill arbetarpartiet (V) med sitt ynka mandat också tillhöra extrem liberala högerkonstellationen. vilka privatiseringar inom vår och omsorg kommer (v) som Lumio egen företagare kommer att lyckas stoppa? vilka värderingar finns kvar på mitt parti, inte mina i varje fall. lumio vill bara samarbeta med liberals värderingar, lumio var 5 röster ifrån att få deras ynka mandat. nä ta över du bengt partiet och styr det till en vänster politik och ta även över din broder börje till hans egentliga värderingagrund. för ingen vill ha en center liberal politik där allt som är bra för oss skattebetalera de ska säljas ut till kvartalslkapalisterna som lkab ssab, med flera av våra företag.

 4. Får väl hoppas på att den södra kommundelen får någon uppmärksamhet under nästa mandatperiod. Kanske t o m åka och göra ett besök för att få sej en uppfattning om att vi i dagsläget inte har någon väg från Korpilombolo till Pirttiniemi. Hjälpa till med påtrycking gentemot trafikverket.

 5. Nu väntar återigen fyra förlorade år. Byapolitiken kommer att vara mantrat. M plus S plus Kd, riktiga sossar vänder sig i sina gravar. Hoijja!

 6. Lantisarna är smartare än centralisterna, det visar valresultatet.
  Äkta demokrati har återigen segrat.
  S snyltandet gick inte hem denna gång heller.
  Att ha bostadsorten som främsta parti ideologi är inte politik av svensk modell, och framför allt inte vänsterpolitik.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.